• Mintegy 200 millió forint kormányzati támogatásból újul meg a Jászapáti Tölgyes Strandfürdő.

  • A tervek szerint az új csúszdapark május végére elkészül.

Pócs János országgyűlési képviselő az MTI-nek elmondta: a több mint nyolcezer lakosú Jászapáti a gyógyhatású termálvizes strandfürdőről ismert, de nagyon sokan látogatják a kempinget is. Hozzátette, hogy évtizedek óta nem történt felújítás a termálfürdőben, ezért a 2019-es költségvetés tárgyalásakor benyújtott egy módosító indítványt ennek érdekében.

Szólt arról, hogy a 200 millió forint kormányzati támogatásból egy gyermekmedence, valamint egy csúszdapark létesül. Utóbbiban lesz egy négyszemélyes, egy “kamikaze” és egy úgynevezett turbó vagy csiga csúszda. Emellett megújul a gépészet és egy új gyógyvizes kúttal is bővül a terület.

A tervek szerint a csúszdaparkot már május végén igénybe vehetik a vendégek, a teljes beruházást pedig nyáron adják át. Emellett a kemping önkormányzati önerőből újul meg – jegyezte meg a képviselő. A strandfürdőt tavaly több mint 14 ezer, 2019-ben csaknem 50 ezer, korábban még több – például 2016-ban csaknem 57,5 ezer – vendég látogatta.

A Jászapátiban feltörő termálvíz 2002-ben szerezte meg a gyógyvíz minősítést. A víz mozgásszervi betegségek, különösen térd- és csípőízületi artrózis esetén, az ízületi betegségekkel járó fájdalmak csökkentése során hatékony, ezen felül baleseti és műtéti utókezelések során is alkalmazható.

Jászapáti termálfürdő

(MTI)