• A hétvégén hat budapesti fürdőt is újranyitnak, de ismét látogatható lesz az Igali Gyógyfürdő is.

  • Egyre több fürdő teszi közzé a nyitásának várható dátumát.

Ide kattintva találják a nyitásuk dátumát már bejelentő fürdők körét. Az elmúlt egy napban jó néhány termálfürdővel bővült a lista. Május elsején nyit egyik személyes kedvencünk, az Igali Gyógyfürdő, a medencéken – külső termál- és gyermekmedence, belső élmény-, termálmedence, gyermekpancsoló – felül a szaunavilág is majd a vendégek rendelkezésére áll.

Gyorsan reagált a fürdőnyitási lehetőségre a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., ugyanis május első napján – ha minden jól  megy – egyszerre hat fürdőt is újranyitnak: Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Ez azért már egész jó kínálatnak számít a fővárosban. A Csepeli Strandfürdőről annyit tudni, hogy június elejére tervezik a termálstrand nyitását.

Hamarosan nyit az egerszalóki Saliris Resort is. A fürdő-szálló újranyitása május 7-én várható. Zala megyeiek számára jó hír, hogy a hosszú szünet után tavaly nyáron újra megnyitott pusztaszentlászlói Aqua Barbara Termálfürdő is látogatható lesz május elsejétől. Két ütemben fog újranyitni a Csongrádi Gyógyfürdő: a nagymedencét, a tanmedencét, a beltéri középső gyógymedencét és a gyógyászati kezeléseket május 10-től teszik ismét elérhetővé. Május 21-én pedig a gyógyászati gyógymedencét, az élménymedencét, a szaunát és a pancsoló medencét üzemelik be.

A fürdők újranyitását lehetővé tevő kormányrendelet értelmében a fürdőkbe csak az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be. Ez a szabály a 18 év felettiekre vonatkozik és a védettségi igazolvány mellett személyi igazolványt is be kell mutatni a belépésnél. 18 év alattiak védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a fürdőket.