• Bükfürdő, Hévíz, Mezőkövesd, Zalakaros – számos népszerű üdülőhely termálfürdője bejelentette ma az újranyitásának dátumát.

  • Nagyon sok fürdő már május elsejétől látogatható.

Reggel óta már biztos, hogy május elsejétől kezdődően lehetőség nyílik a fürdők újbóli megnyitására. Ahogy azt már többször írtuk, ez nem azt jelenti, hogy egyszerre meg is nyitják az összes hazai fürdőt, hiszen közel féléves leállás után kell beüzemelni a létesítményeket. Ettől függetlenül azért meglepően fürgén reagáltak a lehetőségre a termálfürdők, gyógyfürdők, rengeteg hely már május 1-jén, vagy legkésőbb a jövő héten újranyit.

A mai nap folyamán nagyon sok fürdő közölte a nyitási dátumát, a fürdőnyitásokat összesítő listánk 18 létesítménnyel bővült tegnap óta. Ráadásul több nagynevű fürdő is bejelentette a várva várt újbóli megnyitását. Már május elsején 9 órától újranyit a Hévízi Tófürdő. Zala megyénél maradva: május 7-i nyitást tervez a Zalakarosi Fürdő – két ütemben fogják megnyitni a fürdőt és azt a következő napokban közlik, hogy ez mit is jelent. Május elsején megnyitja kapuit a Bükfürdő Thermal & Spa is.

Nagyon jó hír, hogy nyitási dátumot közölt a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő is, ahol május 4-től fogadják újra a vendégeket. Az újrainduláskor a fedett fürdő melletti szabadtéri élménymedencével, a fedett fürdő melletti gyógymedencével, a kinti nosztalgia gyógymedencével, 3 fedett gyógyvizes medencével, a beltéri pezsgőfürdővel, valamint két fedett gyermekpancsolóval várják a fürdőzőket. Az aktuális medencekínálatról itt tájékozódhatnak, az újranyitáskor érvényes árlistát pedig itt találják.

Nyit a Harkányi Gyógyfürdő és a siklósi fürdő is, előbbi május 20-án, utóbbi május 21-én. A fővárosiak számára jó hír, hogy a Budapest Gyógyfürdői Zrt. tegnap bejelentett nyitásain felül május 10-től az Aquaworld élményfürdő is megnyitja a kapuit.

Mindezeken felül az Agárdi Termálfürdő, az algyői Borbála Fürdő, a Bogácsi Gyógyfürdő, a kaposvári Virágfürdő, a Lipóti Termálfürdő, a Mesteri Fürdő, a Nagyatádi Gyógyfürdő, a nyírbátori Sárkány Wellness, a ráckevei AquaLand, a Szentesi Üdülőközpont, a székesfehérvári Árpád Fürdő nyitási dátuma is ismert.

Valószínűleg már mindenki tud róla, de azért elismételjük, hogy a fürdők egyelőre csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók. Az igazolvány bemutatása – személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel együtt – minden 18 év feletti személynek kötelező. A felnőttek felügyeletével érkező 18 év alattiaktól nem kérnek védettségi igazolványt, viszont az életkoruk igazolására szükség lehet. Akinek ez a rendelkezés nem tetszik, az ne a fürdőket szidja, ők csak jogalkalmazók. Ne számítson senki arra, hogy a védettségi igazolvány ellenőrzését lazán fogják venni a fürdők, hiszen a hatályos szabályozás értelmében ezzel az időleges bezáratásukat kockáztatnák.