• Ismét pályázatot írtak ki az Albertirsai Strandfürdő üzemeltetésére.

  • Jövő hét keddig várják a jelentkezőket.

Egy hónapja írtuk, hogy Albertirsa város bérlőt keres a tulajdonában lévő gyógyvizes strandfürdő és az ott található büfék üzemeltetésére. Az ezzel kapcsolatos pályázatokat március 6-ig lehetett benyújtani.

Bár többen is érdeklődtek a gyógyvizes strand üzemeltetése iránt, de végül nem érkezett be pályázat. Illetve egy komolyabb érdeklődő a pályázati feltételek jelentős módosítása esetén vállalta volna a fürdő üzemeltetését.

A képviselő-testület végül úgy határozott, hogy ismét pályázatot írnak ki a strand és az ott található vendéglátóegységek üzemeltetésére. A részletes felhívás és dokumentáció az érdeklődők számára átvehető, hivatali időben az Albertirsai Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodáján, vagy e-mail-ben igényelhető a jegyzo@albertirsa.hu címen.

A pályázat benyújtási határideje 2023. március 28. 16 óra.

1986 óta működik termálfürdő Albertirsán, amit annak idején lakossági összefogással hoztak létre. A feltörő víz gyógyhatását 1990-ben hivatalosan is igazolták. Öt szabadtéri medence található a fürdőben, ami az elmúlt években szezonálisan, jellemzően május végétől szeptember elejéig tartott nyitva.

Az albertirsai gyógyvíz mozgásszervi betegségek, egyes nőgyógyászati problémák esetén lehet hatásos, ezen felül segíti a műtétek utáni felépülést. Egy strandidényben egyébként 37 ezer fürdőlátogatóra lehet számítani.

Gyógymedence az albertirsai termálfürdőben