• A szabadtéri gyógyvizes medencék kedvelőinek jó hír, hogy most szerdán, március 22-én megnyitják a Zalakarosi Fürdő gyógykertjét.

  • Itt egy 34-36 Celsius-fokos vízzel töltött gyógymedence várja majd a fürdőzőket.

A Zalakarosi Fürdő gyógy- és termálvilág részlegéhez tartozik egy szabadtéri rész, az úgynevezett gyógykert. Ez nem egész évben, de nem is csak a nyári strandidényben üzemel. Általában kora tavasztól november elejéig tart nyitva. Bár rendhagyó módon tavaly december 26-án megnyitották a tanítási szünet idejére is.

A gyógykertben egy 284 négyzetméteres, 34-36 Celsius gyógyvízzel töltött medence található. Ez a medence nagyon hasonló a strandidényben működő gyógyvizes ikermedencéhez, s már csak ezért is kifejezetten kedvelt a vendégek körében.

A gyógykerti gyógymedence nyitására már nem kell sokat várni, ugyanis március 22-től, a Víz Világnapjától kezdődően a vendégek rendelkezésére áll. Így már szabadtéren is élvezhető lesz a zalakarosi gyógyvíz hatása. A medence a gyógy- és termálvilág nyitvatartási idejében használható, azaz 9 és 19 óra között.

A Zalakarosi Fürdő strandi részének a nyitására még egy kicsit várni kell. A strandfürdő első medencéit majd április 29-én vehetik birtokba a vendégek. A strandi gyerekvilág és a családi csúszdapark egy hónapig majd csak a kiemelt időszakban, azaz péntek, szombat, vasárnap és ünnepnapokon tart nyitva. A teljes kinti medencekínálat a hét minden napján pedig június 16. és szeptember 3. között lesz elérhető.

Zalakaros gyógymedence gyógyvíz

Korábban itt írtunk arról, hogy miért olyan különleges a Zalakaroson feltörő gyógyvíz.