• Október elsejétől határozatlan ideig zárva tart a jászapáti Tölgyes Strandfürdő és a hozzá kapcsolódó kemping.

  • Most kiderült, hogy miért vált szükségessé a bezárás és mikorra várható az újranyitás.

Az 1960-as évek óta működik Jászapátiban egy közkedvelt fürdő, a Tölgyes Strandfürdő, amihez egy kemping is tartozik. A nyári szezonban hat medencével és csúszdával várják a vendégeket, de három medencével még a téli hónapokban is nyitva szoktak tartani.

Idén azonban másként lesz, ugyanis augusztus utolsó napjaiban bejelentették, hogy a termálfürdő és a kemping már csak 2022. szeptember 30-ig üzemel, majd határozatlan időre bezárják. Ennek az okáról akkor nem közöltek bővebb információt.

A Jászsági Térségi Televízió tudósításában azonban erről is beszélt Karkus Kálmán a gyógyvizes fürdőt működtető Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Elmondta, hogy a termálfürdő nyári szezonja jól alakult, megközelítették a pandémia előtti vendégforgalmat. Viszont a növekvő energiaárak miatt az eredetileg tervezettnél magasabbak a költségeik. Ezért a várossal együtt azt a döntést hozták, hogy a költségcsökkentés érdekében a holtszezonban szüneteltetik a fürdő működtetését.

Még sok a bizonytalanság, ezért Karkus Kálmán óvatosan nyilatkozott az újranyitás lehetséges időpontjáról. Mindenesetre most azt tervezik, hogy 2023 májusában nyitják újra a Tölgyes Strandfürdőt.

Jászapáti termálfürdő

A hó végéig tartó időszakot tehát érdemes kihasználni, hiszen alapvetően kedvező árakat kínál a fürdő. Egy felnőtt napijegy 2100 forintba kerül, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 1700 forint a napijegy. Szeptemberben a délutáni kedvezményes belépő már 15 órától megvásárolható, ennek az ára felnőtteknek 1600 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1400 forint.

Itt megnézheti a helyi televízió tudósítását: