• Október elsejétől határozatlan ideig nem üzemel a Jászapátiban található Tölgyes Strandfürdő, valamint a hozzá kapcsolódó kemping.

  • Érdemes kihasználni a hátralévő bő egy hónapot, mert kimondottan kedvezőek a fürdő jegyárai.

Jászapátiban az 1960-as évek óta működik termálfürdő. A Tölgyes Strandfürdő vize 2002-ben gyógyvíz minősítést kapott, a fürdőben pedig az egészségbiztosító által támogatott fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők.

A nyári szezonban hat medence, valamint egy kis csúszdapark működik, de mostanáig a téli időszakban is nyitva szoktak tartani, olyankor három medence üzemelt. Idén azonban úgy tűnik, hogy másként lesz, ugyanis a város Facebook oldalán közzétett tájékoztatást szerint a fürdő és a kemping már csak 2022. szeptember 30-ig üzemel.

„Október elsejétől határozatlan ideig a strandfürdőnk zárva tart. Megértésüket köszönjük, a nyitás időpontjáról a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást” – írják a város közleményében.

Az okokra nem tértek ki. Annyit lehet tudni, hogy pénteken rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak Jászapátiban. A napirendi pontok között pedig szerepelt a Tölgyes Strandfürdő üzemeltetésének időszakos szüneteltetése is. Amit ezek szerint megszavaztak a képviselők.

Ez van sajnos, amit lehet tenni, hogy a fürdő kedvelői még kihasználják az előttünk álló több mint egy hónapot. Két termálmedence, úszómedence, tanmedence, hétvégenként pedig igény esetén a csúszda is a vendégek rendelkezésére áll. Szeptember elsejétől egy órával korábban zárnak, azaz a fürdő 8 és 18 óra között látogatható.

Jászapáti termálfürdő

A jegyárak barátiak, egy felnőtt belépő 2100 forintba, a nyugdíjas és diák jegy 1700 forintba kerül.

Tavaly egy komoly fejlesztés is megvalósult a fürdőben: 200 millió forintos állami támogatás révén 2021 nyarán adtak át egy új csúszdaparkot, valamint élményelemekkel bővítették a gyermekmedencét. Akkor az ünnepélyes átadón arról beszéltek, hogy évi 60 ezer vendég fordul meg a termálfürdőben.

Jászapáti csúszdapark

A közelmúltban a Duna Tv-ben is szerepelt a fürdő, ezt itt nézhetik meg: