• Az úszómester mellett egy belgyógyász és egy sebész sietett a vásárosnaményi termálfürdőben rosszul lett férfi segítségére.

  • A hónap első felében Berekfürdőn is történt egy hasonló eset.

Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint vasárnap a vásárosnaményi termálfürdőbe kérték a mentők gyors segítségét. A bejelentés szerint egy 70 év körüli férfi rosszul lett úszás közben. A szemtanúk azonnal mentőt hívtak, közben többen is odasiettek, köztük két szabadnapos orvos is, akik az úszómester segítségével kiemelték a beteget a vízből és megvizsgálták. A férfi ekkor már nem lélegzett, így a tapasztalt belgyógyász és sebész egymást váltva küzdöttek a beteg életéért.

A perceken belül a termálfürdőbe érkező mentősök emelt szinten folytatták az újraélesztést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Legutóbb augusztus 10-én Berekfürdőn, a termálfürdőben történt egy hasonló eset. Szintén egy 70 év körüli férfi lett rosszul, aki előbb fájdalomra panaszkodott, majd hirtelen mellkasához kapott és a bejárat mellett összeesett.

Többen azonnal a segítségére siettek és mentőt hívtak, köztük egy sürgősségi osztályon dolgozó rutinos ápolónő is, aki azonnal megvizsgálta a beteget. A férfi már nem lélegzett, ezért megkezdte az újraélesztést, amihez egy helyszínre siető közeli háziorvos is csatlakozott. Eközben mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységeket, akik perceken belül helyszínre értek és sokáig küzdöttek a férfi életéért.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, ám férfi továbbra is kritikus állapotban volt, ezért a légimentők segítségét kérték, akik gyorsan a helyszínre értek és kórházba szállították a beteget.