• A nyár folyamán egy napelemrendszert telepített az Igali Gyógyfürdő, hogy ellensúlyozza az energiaköltségek körüli bizonytalanságot.

  • A megszokott szezonális változásokon felül nem szűkítik a medencekínálatot.

A megugró energiaárak eltérően érintik a hazai fürdőket. Igalon igyekeztek időben lépni, nemrég egy 50 kw-os, ipari napelemrendszert telepítettek a gyógyfürdő gazdasági épületének déli tetősíkjára. Ahogy a fürdő Facebook oldalán írják, az igen jelentős, több 10 millió forintos beruházást teljesen önerőből valósították meg.

Az augusztusi kivitelezést követően, várhatóan szeptembertől kezd energiát termelni a rendszer. Mindehhez hozzátették, hogy már régóta tervben volt a napelemek telepítése.

„Az Európában jelenleg is zajló energiaválság csak megerősített bennünket abban, hogy ideje előre lépni és a hosszútávon fenntartható működés érdekében el kell kezdeni átállni a megújuló energiákra is. Fürdőnk egyik legnagyobb éves kiadását az áramköltség teszi ki, a most telepített napelemes rendszer ezt a jelentős terhet hivatott mérsékelni” – számolt be a gyógyfürdő.

Igali Gyógyfürdő napelem

A Turizmus.com-nak az Igali Gyógyfürdő részéről Gellért Attila arról is beszélt, hogy 2024 elejéig egy fix, kedvező díjszabású áramszerződéssel rendelkeznek. Gázt pedig nem használnak a fürdőben. A nyitvatartás rövidítésében, medencék bezárásában nem gondolkodnak, igyekeznek tartani a megszokott színvonalat.

Szeptember elsejétől csak annyi változás lesz a fürdőben, hogy – a korábbi években megszokott módon – a szabadtéri csúszda és az olasz medence nem fog üzemelni. Ugyanakkor a kinti részen a családi medencék, az úszómedence és a termálmedencék is a vendégek rendelkezésére állnak.