• A galántai termálfürdőre olyan szinten rájár a rúd, hogy arra már nincsenek szavak; Cegléden új medence építésébe fogtak; Hévízen minden hétköznap gyógytornázhatunk; dunántúli fürdőtippek; olcsóbb lesz néhány termálfürdőben a belépő.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Kezdjük egy kis sopánkodással. Nagyon jó lenne, ha végre az egészségbiztosító nem a 2012-ben megállapított összegekkel egészítené ki a támogatott fürdőgyógyászati ellátásokat. A gyógyfürdők számára a következő hónapokban életmentő lehet, hogy sok, gyógyászati céllal érkező vendéget fogadhassanak. Ehhez viszont kedvező árú fürdőgyógyászati csomagokra lenne szükség. Az erről szóló teljes cikket itt olvashatja.

Kész csoda, hogy a mostani helyzetben még vannak olyan fürdők, ahol fejleszteni is tudnak. Ezek közé tartozik Pest megye egyik legjobb fürdője, a Ceglédi Gyógyfürdő, ahol egy hibrid medence építésébe fogtak. Ide kattintva megtudhatja, hogy mi is az a hibrid medence.

Idén már ismét elérhető egy közkedvelt szolgáltatás a Hévízi Tófürdőben. Minden hétköznap vízi tornán és szárazföldi gerinctornán vehetnek részt a gyógyfürdő vendégei. A programról itt talál további információkat.

Van egy szlovákiai termálfürdő, ami az elmúlt hat évben négy hónapot volt nyitva és most úgy tűnik, hogy újra zárniuk kell. A galántai fürdő vesszőfutásáról szóló cikkünket itt olvashatja.

A nyár utolsó, illetve az ősz első hetében sok termálfürdő bevezeti az utószezoni jegyárakat. Ez olcsóbb belépőket takar egy olyan időszakban, amikor még csak alig-alig csökkentik a szabadtéri medencekínálatot. Magyarán érdemes lesz kihasználni egy fürdőlátogatásra a következő hétvégét. Az áraikat csökkentő fürdők listájáért kattintson ide.

Pár évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón végeztek egy érdekes orvosi kutatást, amit megéri felidézni. Azt vizsgálták, hogy a szív- és érrendszeri rizikótényezőkre miként hat a gyógyvizes fürdőzés. Ennek során – többek között – a betegek vérében lévő CRP-érték alakulását figyelték. Ha ezzel kellően felcsigáztuk, akkor itt nézheti meg, hogy mire jutottak az orvosok.

Visszatérve a fürdőbelépők áraihoz: most is akadnak olcsóbb belépőket kínáló gyógyfürdők. Ezek közül összegyűjtöttünk néhány dunántúli gyógyfürdőt, ahol jó ár-érték arányú jegyekkel várják a vendégeket. Hogy hol? Itt elolvashatja.

A nyár végéhez közeledve már egyre többször belefuthatunk abba, hogy egyes fürdők karbantartási szünetet tartanak. Itt felsoroltunk néhány érintett fürdőt, de az ősz folyamán még bővülni fog ez a lista.

A korábbi heti fürdős hírösszefoglalónkat itt találja.