• Komoly kihívások elé állítja a hazai fürdőágazatot az energiaárak elszabadulása; ismét Holdfényfürdőzés lesz Hévízen; átadtak egy vadonatúj csúszdaparkot; bővült a hazai gyógyhelyek köre; jubileum Bükfürdőn és Igalon.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Igazából még korábbi heti fejlemény volt, de a mostani hét elején kapta fel a sajtó, hogy korlátozta néhány szolgáltatását a martfűi termálfürdő. Egyes medencés élményelemeket nem kapcsolnak be és előfordulhat, hogy némelyik medencét időlegesen lezárják. Ennek az oka, hogy olyan durván elszabadultak az energiaárak, amit már pusztán a belépődíjak emelésével nem lehet kigazdálkodni. A fürdőszövetség főtitkára is arról beszélt, hogy más fürdők is hasonló lépésekre kényszerülhetnek.

Igazából most még istenes a helyzet, hiszen tanítási szünet van, egész sok a vendég. Viszont szeptember elejétől, amikor iskolába mennek a gyerekek, csökkenni fog a vendégforgalom. A baj csak az, hogy az üzemeltetési költségek érdemben nem lesznek alacsonyabbak. Különösen necces lehet az októbertől kezdődő időszak, amikor már fűteni is kellene a fedett egységeket. Nem lesz ez egyszerű őszi-téli szezon a fürdők számára…

Vannak azért jobb híreink is. Szeptemberben újra éjszakai fürdőzést tartanak a Hévízi Tófürdőben. Ez azért nagy szó, mert ritkák az esti fürdőzések Hévízen. A korábbi alkalmakhoz hasonlóan ismét zenés programmal kötik össze az eseményt. Ide kattintva megtudhatja, hogy mikor lesz a Holdfényfürdő és mennyibe kerül majd a belépő.

A hét elejétől már kipróbálhatták a vendégek, pénteken pedig ünnepélyesen is átadták Csongrád-Csanád megye legújabb csúszdaparkját. Kisebb, hárompályás csúszdáról van szó, de nem kell érte felárat fizetni a fürdőbelépőn felül. Hol van ez a csúszdapark? Itt elolvashatja.

Bővült a hazai gyógyhelyek köre. Néhány hete Szentes, most pedig Hajdúböszörmény fürdője kapta meg ezt a címet. Összefoglaltuk, hogy mit érdemes erről tudni.

Akad Zala megyében két – viszonylag újabb – termálfürdő. Talán kevesebbet hallani róluk, mint a megye régebbi fürdőiről, pedig ezek is jó szolgáltatást nyújtanak. A két zalai termálfürdős tippünkről itt olvashat.

A héten ünnepelte megnyitásának 60. évfordulóját a büki és az igali termálfürdő. Egész kalandos módon sikerült 1962-ben megvalósítani mindkét fürdő megnyitását. Közös pont, hogy a helyi lakosok kétkezi munkával is kivették a részüket abból, hogy felépülhessenek a termálfürdők. A büki és az igali sztorit itt találja meg.

Itt pedig az egy héttel korábbi fürdős hírösszefoglalónkat is megnézheti.