• Az áramdíj a tízszeresére, a gáz ára a hétszeresére ugrott, emiatt a Martfű Termál Spa korlátozta egyes szolgáltatásainak körét.

  • A gyógyászati kezeléseket ez nem érinti.

A fürdőbelépők átlagáráról szóló cikkünkben már említettük, hogy az energiaköltségek emelkedése jelentős terhet ró a fürdőkre is. Ennek a mértéke úgy tűnik mostanra elért egy olyan szintet, ami már a létesítmények napi üzemeltetését is megnehezítheti.

A héten a Martfű Termal Spa igazgatója, Tomasovszky László jelentette be néhány szolgáltatásuk szüneteltetését. A termálhotel honlapján is közzétett tájékoztatása szerint az áramdíj alig nyolc hónap alatt 19,2 forint/kWh díjról 200 forint/kWh-ra ugrott, a gázár pedig a hétszeresére nőtt.

Próbálják elkerülni, hogy széles körben megfizethetetlenné váljanak a fürdőszolgáltatási díjaik, viszont emiatt a szolgáltatásaik egy részét szüneteltetik, vagy időben korlátozzák.

A fürdőben határozatlan ideig szüneteltetik a gyógymedencék masszázselemeit, az uszodatéri szaunát, a skandináv wellness jacuzzi élményelemet, a büfében a meleg étkezést.

Ezen felül korlátozásokat is bevezetnek. Rövidül a wellness részleg nyitvatartási ideje, rövidebb lesz a fürdő nyitvatartási ideje, illetve egyes gyógymedencék időszakosan lezárásra kerülhetnek.

A hétvégi nyitvatartási idő és a szolgáltatások köre a hétköznapitól eltérő lehet. A szolgáltatási díjak, jegyárak változtatásáról pedig később döntenek. Amit jelenleg nem terveznek: a gyógyászati kezelések körének a szűkítését.

 

Fürdőtipp: 4 olcsó termálstrand, ami már csak néhány hétig tart nyitva.