• Egyes termálfürdőben már csak augusztus végéig tart a szezon.

  • Ajánlunk négy termálstrandot, amit érdemes felkeresni a következő hetekben.

  • Némelyik minősített gyógyvízzel is rendelkezik.

Elcsépelt közhely, de a nyár valahogy gyorsabban telik, mint a többi évszak. Lassan itt az augusztus második fele és a végéhez közeledik a strandszezon is.

A hazai termálfürdők döntő többségében ez még messze nem jelenti a szezon végét, sok helyen a szabadtéri fürdőrészeket még szeptember végéig nyitva tartják. Néhány fedett részleg nélküli, szezonálisan üzemelő termálstrand viszont már a nyár végén zárni fog és legközelebb 2023-ban fogadnak majd újra vendégeket. Már csak ezért is érdemes kihasználni a hátralévő heteket. Különösen annak fényében, hogy egész kedvező áron látogatható termálfürdőkről van szó.

Bonyhádi Termálfürdő

A szezon elején már ajánlgattuk ezt a Tolna megyei termálfürdőt, ami éppen idén ünnepli a megnyitásának tizedik évfordulóját. Három medencéjük van, ezeknek az együttes vízfelülete 640 négyzetméter. Idén június 11-én nyitottak és korábban azt közölték, hogy augusztus 28-ig üzemel a fürdő. Pár évvel ezelőtt azért volt már arra példa, hogy jó idő esetén ráhúztak néhány napot és később zárták a bonyhádi fürdőt.

A felnőtt belépő nem helyi lakosoknak 2200 forintba, helybélieknek 1800 forintba kerül. A nyugdíjas és a diák belépő ára 1500 forint, 6 éves korig pedig 500 forint. Összességében tehát egész kedvező árakkal dolgoznak.

Bonyhád termálfürdő

Csornai Termálfürdő

A Győr-Moson-Sopron megyei fürdő 1973 óta üzemel és mostanra már nagyon megérett a felújításra. Ez el is kezdődött, ami azzal jár együtt, hogy az idei strandszezonban az öt medencéből kettő áll a vendégek rendelkezésére. Cserébe a jegyáraik is olcsóbbak: a felnőtt belépő 1200 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 800 forint.

Idén június 4-én nyitottak és a zárás pontos dátumát még nem közölték, de a korábbi évek alapján a nyár legvégéig, szeptember első napjaiig tartanak nyitva.

Dávodi Termálfürdő

Bács-Kiskun megyében, Baja közelében található ez a termálfürdő, ami egyébként minősített gyógyvízzel rendelkezik. Náluk hétfőtől péntekig 2700 forintba, hétvégén 3180 forintba kerül a napi belépőjegy. Diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanez 2350, illetve 2700 forint.

Idén augusztus 31-ig tart nyitva a dávodi fürdő. Az előttünk álló hétvégére programokkal készülnek, ezen belül szombaton (augusztus 13.) éjszakai fürdőzést tartanak.

Dávodi strandfürdő

Lakitelek – Tősfürdő

Bács-Kiskun megyében, a Kiskunsági Nemzeti Park területén található ez a barátságos termálstrand. Jó hely, fürdőtipp gyanánt már korábban is ajánlottuk nyári úti célként. A három termálvizes medence mellett gyermekmedence, bébimedence és úszómedence is a fürdőzők rendelkezésére áll.

Tősfürdő nagymedence

A Tősfürdő esetében a felnőtt belépő 2500 forint, diákoknak, nyugdíjasoknak pedig 2000 forint a jegy. Manapság ez egész jó árnak számít. Idén május 28-án nyitottak és náluk augusztus 28-ig tart a szezon.