• Bekerült a diszkont légitársaság jövő évi menetrendjébe a Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport közötti járat.

  • Hasonló sűrűséggel közlekednek majd a gépek, mint idén.

A Hévíz-Balaton Airportra az elmúlt években elsősorban szervezett csoportokat szállító charterjáratok közlekedtek. Már évek óta szó volt ugyan arról, hogy a Wizz Air is indíthat egy menetrend szerinti járatot az üdülőhelyhez közeli reptérről, de a pandémia miatt ez egy jó időre lekerült a napirendről.

Némi meglepetést is okozott, amikor idén tavasszal egyszer csak feltűnt egy Dortmund és Hévíz közötti járat a Wizz Air menetrendjében, majd hivatalosan is megerősítették az indulást. Az első gép június közepén érkezett és egészen szeptember közepéig közlekednek. A gépek csütörtökönként és vasárnaponként érkeznek Dortmundból Hévízre, majd indulnak is vissza.

Úgy tűnik, hogy a Wizz Air 2023-ra is tervez ezzel a járattal, ugyanis az online rendszerükben már erre az időszakra is foglalhatók jegyek. Ez alapján június 15-én érkezne/indulna az első gép, szeptember 24-én pedig az utolsó. Ugyanúgy csütörtökönként és vasárnaponként járnának, ahogy idén.

A menetrend szerinti légi járat elindulása fontos mérföldkő volt a repülőtér és a térség számára. Jelentősen javítja Észak-Rajna-Vesztfália tartományból Magyarország nyugati részének a megközelíthetőségét. Itt Dortmund mellett olyan nagyvárosok is találhatók, mint például Düsseldorf, vagy éppen Köln.

Hévíz esetében hagyományosan a német számít a legerősebb küldőpiacnak, de egy ilyen járat nem pusztán a gyógytaváról ismert üdülőhely számára fontos. Sokan ugyanis a környező zalai gyógyfürdőkbe, vagy éppen balatoni településekre érkeznek a menetrend szerinti járat révén.

Wizz Ait menetrendszerinti Hévíz

Fotó: Baladincz Bendegúz