• Csütörtökönként és vasárnaponként járnak majd gépek az egyik német nagyváros és a Hévíz melletti repülőtér között.

  • A Wizz Air járata várhatóan október végéig fog közlekedni.

Egyelőre külön nem kommunikálták, de már a Hévíz-Balaton Airport is megtalálható a Wizz Air idei menetrendjében. A diszkont légitársaság a németországi Dortmundból indít járatot a Hévíz melletti reptérre. Az első június 16-án fog érkezni a Hévíz-Balaton Airportra és csütörtöki, valamint vasárnapi napokon közlekednek majd a gépek. A Dortmund-Hévíz járat egészen október végéig szerepel a Wizz Air menetrendjében.

Az új járat révén Hévíz vonzáskörzetéből kényelmesebb lesz az eljutás Németország nyugati részére. De nyilván ennél fontosabb szerepe lesz a beutazóforgalomban. Ebből pedig nem pusztán Hévíz, hanem a környező gyógyvizes üdülőhelyek – például Kehidakustány, Zalakaros – valamint a balatoni települések is profitálhatnak.

Egyébként régóta a tervek között szerepelt, hogy a Wizz Air indítson járatokat a Hévíz-Balaton Airportra is. Már 2013-ban írtunk erről, bár akkor még egy londoni járatról volt szó. Illetve ettől függetlenül a Wizz Air pilóták tréningjei során rendszeresen használták eddig is a repteret (erről itt nézhet meg egy felvételt).

Wizz Air Hévíz Balaton Airport

A Hévíz-Balaton Airport egyelőre még nem közölte az idei menetrendjét, így a további járatokról nincs információ. A korábbi években két német utazási iroda szervezésében érkeztek – német városokat érintő – charterjáratok az üdülőhelyre. Ezen felül voltak egyéb, rövidebb életű járatok is, például Moszkvából, Prágából, Rigából, illetve néhány éve egy törökországi charter indult Hévízről.