• Közvetlen törökországi járatot indított Hévízről az egyik utazási iroda.
  • A Nyugat-Dunántúlon élők számára ez sokkal kényelmesebb megoldás, mint ha a budapesti repülőtérre kellene utazniuk.
  • A foglalási adatok szerint növekedhet a Németországból repülővel érkező vendégek száma is.

Ma elindult az első törökországi charterjárat a Hévíz-Balaton Airportról. A járat különlegességét az adja, hogy nem hozza, hanem viszi a turistákat. A török utazásokat szervező iroda célja ezzel az volt, hogy a Nyugat-Dunántúlon élő utasaiknak a budapestinél kényelmesebben elérhető indulási és érkezési helyszínt tudjanak biztosítani. A terv bejött, ugyanis már a mai, 180 férőhelyes járat is megtelt, s úgy tudni, a hónap hátralévő keddjein induló járatok is tele lesznek. A teljes szezonra pedig 70 százalékos a férőhelyek telítettsége.

Hévíz Törökország repülőA törökországi Antalyába induló járatok 11:40-kor indulnak Hévízről és bő 2 óra alatt érik el az úti célt. A Freebird légitársaság járatai a tervek szerint szeptemberig közlekednek, s ezalatt 2100 utast szállítanak. A mai első járat ünnepélyes fogadásán viszont elhangzott az is, hogy igény esetén meghosszabbítják a szezont.

Hévíz Törökország repülőA Hévíz-Balaton Airport menetrendje szerint jelenleg Antalya mellett Berlinből, Drezdából, Düsseldorfból, Erfurtból, Frankfurtból, Friedrichshafenből, Hamburgból, Lipcséből és Zürichből érkeznek járatok a reptérre. Az egyszem moszkvai charterjárat csak szeptember 6. utánra van betervezve. Az orosz utasszám kiesését legalább részben kompenzálhatja, hogy a foglalási adatok szerint idén a Németországból érkező charterekre többen foglaltak helyet.

Fotók: MTI

Tudta, hogy áprilisban mintát vettek a Hévízi-tóból? Ide kattintva olvashatja, hogy mire jutottak.