• Jól működik az egerszalóki szálloda- és fürdőkomplexum, a felszámoló az elmúlt időszakban mégis több vezető munkatárstól megvált.
  • Köztük van a vezérigazgató is, akinek nem indokolták meg a döntést.

Az elmúlt bő egy hónapban több vezető munkatárstól is búcsút vett az egerszalóki Saliris Resort szálloda és fürdő felszámolóbiztosa. A Turizmus.com híre szerint a felszámoló májustól már nem tartott igényt Dusek Mónika értékesítési és marketing vezető, valamint Kiss Zoltán üzemeltetési igazgató munkájára. Dusek Mónika közel két éve, Kiss Zoltán pedig hat éve – azaz már a szálloda megnyitása előtt is – a Saliris Resortnál dolgozott.

Múlt heti hír, hogy a felszámoló június 9-től szintén megvált Nemes Pétertől, a szállodát üzemeltető társaság vezérigazgatójától. A szakember 5 éve dolgozott a 2010-ben megnyitott létesítményben. A Turizmus.com-nak elmondta, hogy a szálloda üzemi szinten nyereséges, a felszámoló pedig nem indokolta meg a döntését.

Egerszalóki TermálfürdőAz Egerszalókon található négycsillagos hotel és a hozzá kapcsolódó termálfürdő közvetve a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában van, a létesítmény értékesítése eddig nem zárult sikerrel, legutóbb április 30-án érvénytelenítették a még márciusban kiírt pályázatot. Ettől függetlenül a szálloda és a fürdő zavartalanul üzemel, aminek révén Egerszalók a leglátogatottabb hazai termálfürdős települések közé tartozik.

2014-ben 185 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták – a jelenleg gyógyhely minősítési folyamat alatt álló – Egerszalók kereskedelmi szálláshelyein. Ezzel a kis hevesi falu olyan patinás üdülőhelyet is megelőzött, mint Harkány. A statisztikák szerint Egerszalók elsősorban a hazai vendégek körében számít kedvelt úti célnak.

Ide kattintva megnézheti, hogy milyen volt Egerszalók 1990. május 16-án!