• A szlovák határ közelében lévő hazai termálfürdőknek is konkurenciát jelenthet a szlovák Thermal Corvinus.
  • A Dunaszerdahely közelében található fürdő az elmúlt években sokat fejlődött.
  • A hirdetéseikkel már a magyar piacot is célba vették.
  • A cikk végére megtudhatja, hogy mi az a tobogán.

Magyar weboldalakon egyre gyakrabban bukkan fel egy termálfürdő hirdetése. A szövege nagyon aranyos: „sokféle attrakciók, szuper tobogánok”. A Google fordítós szóhasználatból egyből sejthető, hogy nem magyarországi fürdőről van szó. Ugyanakkor azok a szuper tobogánok nincsenek azért olyan messze. Sőt, olyannyira közel vannak, hogy akár a hazai fürdőknek is konkurenciát jelenthetnek.

Thermal Corvinus hirdetésA hirdetés ugyanis a Thermal Corvinus oldalára mutat, ahol sokszor elég furcsa magyarsággal, de további információk is találhatók a termálfürdőről. Az impozáns létesítmény Velky Mederben, vagy más néven Nagymegyeren található. A közel 9000 lakosú város a dunaszerdahelyi járásban van, Győrtől közúton mindössze 25 kilométerre, Komáromtól pedig 34 kilométerre. Nagymegyert egyébként többségében magyar nemzetiségűek lakják.

Nagymegyer termálfürdőA 1974 óta működő fürdő a város szélén, egy erdős területen fekszik, ahol 57-58 Celsius-fokos gyógyvíz tör a felszínre. Ahogy a képeken is látszik, modern létesítményről van szó, 2004-ben adták át az új termálparkot. A fejlesztésekkel azóta sem álltak le, 2011-ben 6 millió eurós beruházással új fogadócsarnokot, 2012-ben új üzlethelyiségeket, a fürdő tavalyi 40. születésnapján pedig új óriáscsúszdát adtak át.

Nagymegyer termálfürdőA Thermal Corvinus fedett részében pezsgőfürdős úszómedence, gyermekmedence és családi medence található, ezen kívül félig fedett medence, valamint többféle kültéri medence is működik a nagymegyeri termálfürdőben. Számos wellness szolgáltatás is elérhető az önkormányzati tulajdonú fürdőben, amire joggal lehetnek büszkék a nagymegyeriek.

Nagymegyer termálfürdőNyilván érdekes kérdés az is, hogy a Thermal Corvinus az árai tekintetében mennyire jelenthet versenytársat a Duna magyar oldalán lévő termálfürdőknek? Nos, a biztos, hogy nem a dömpingáraival akar vendégeket szerezni, viszont drágának sem nevezhető, alapvetően jó ár-érték arányt kínál.

A még jövő péntekig érvényes előszezoni időszakban egy egész napos felnőtt belépőjegy 8,5 euróba, azaz 2600 forintba kerül. A gyerekek, valamint a rokkantnyugdíjasok átszámítva 1700 forintért, a 62 év feletti nyugdíjasok pedig 2000 forintért válthatnak belépőt. Viszont vannak olcsóbb 3 órás belépőjegyek is, a nyári főszezonban pedig az említett árak 1-1 euróval emelkednek. Azaz a győri Rába Quelle áraival nagyjából egy szinten van a Thermal Corvinus, a komáromi Brigetio Gyógyfürdőnél viszont jóval drágább.

De mi az a tobogán / tobogány?

A Wikipédia szerint egy szánkóhoz hasonló téli sporteszköz. Nem túl meglepő módon azonban itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a cseh és szlovák nyelvterületen előszeretettel használják a tobogány szót a vízi csúszdára. Mindenesetre ha olvassa valaki a fürdőnél ezt a cikket: a magyar nyelvterületre szánt hirdetéseknél lehet, hogy jobb lenne a vízi csúszda szót használni. 🙂