• A legújabb terv szerint a főváros elindítaná a Rác fürdő mögött álló cégek felszámolását.
  • A folyamat végén pedig olcsón megvennék az épületet.
  • Ez a megoldás elvileg lehetőséget teremtene a kénes vizű termálfürdő és a szálloda mielőbbi megnyitására.

Új fejezetéhez érhet a Rác fürdő szappanoperája: felszámoltatnák a beruházáshoz kapcsolódó cégeket, így esély nyílna a szálloda és a termálfürdő megnyitására. A Napi.hu szerint a fővárosi közgyűlés a jövő héten dönthet az ügyről. A terv az, hogy fizetésképtelenné nyilvánítják a Rác Nosztalgia Kft.-t és a Rác Beruházó Kft.-t, amelyek ellen ezután felszámolási eljárás indulna. Ezután a kormánnyal stratégiailag kiemelt projektté nyilváníttatnák a Rác fürdőt és végül a felszámolótól a budapesti önkormányzat venné meg – a lehető legalacsonyabb áron – az épületet.

A megoldás előnye lehetne, hogy a felszámolási eljárás alatt elvileg kiadhatnák üzemeltetésre a szállodást és a fürdőt. Utóbbi esetében adná magát, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez kerüljön a működtetés.

Rác fürdőA Napi.hu cikke azonban arról nem szól, hogy a nyitáshoz szükséges beruházást ki állná. A szálloda és a fürdő ugyanis évek óta készen van, ám a megnyitásához még az óvatosabb becslések szerint is több százmillió forintra lenne szükség. Valamit ugyanakkor kezdeni kellene már vele, mert minél később nyitják meg, annál többet kell majd rákölteni. Újabban pedig már a fémtolvajok is rájárnak az épületre.

Egyébként a Rác fürdő kapcsán körvonalazodóhoz részben hasonló konstrukcióban működik évek óta az egerszalóki Saliris Resort szálloda és termálfürdő. A vendégek körében népszerű fürdő közvetve az Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában van és a felszámoló már többször próbálta értékesíteni, egyelőre nem túl nagy sikerrel. A legújabb hír szerint pedig a létesítmény több vezetőjét is leváltották, de nem tudni, hogy miért.