• A hónap elején a kültéri részlege is megnyitott a Flóra Termálfürdőnek.
  • A cseh turisták kifejezetten kedvelik a fürdőt.

Immár két hete nem csak a beltéri medencék, hanem a strandfürdő is várja a kapuvári termálfürdőbe érkező vendégeket. A Flóra Fürdőben elérhető jódos-brómos-kénes gyógyvíz ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 14 ezer mg-ot, ami rendkívül magasnak számít. A víz a porckorongot és a gerincet érintő betegségek, baleseti rehabilitáció, valamint egyes nőgyógyászati és urológiai betegségek kezelésére is alkalmas. A megnyitott strandfürdővel az 1981 óta működő létesítmény kapacitása eléri a 4000 főt.

Kapuvári termál

Nemrég a Kisalföld napilap is foglalkozott a kapuvári termálfürdővel. Ebből kiderült, hogy a tavalyi esős nyarat ez a fürdő is megérezte, Szücs Kálmán ügyvezető szerint 5-6000 vendéget vesztettek emiatt. Ugyanakkor az egész évben működő fedett fürdőben nőtt a vendégszám. A strandszezon kezdete előtt elvégezték a szükséges karbantartásokat, ezek közé tartozik, hogy a kültéri nagymedence komplett gépészetét, valamint a termálvizes vezetékek egy részét is kicserélték. A fürdő jegyárai pedig idén is változatlanok.

Flóra Termálfürdő KapuvárA fürdőhöz apartmanok is tartoznak és érdekes módon ezeket leginkább a csehországi vendégek kedvelik. Az ügyvezető szerint ráadásul a csehek jó előre lefoglalják a szállást, miközben a hazai vendégek inkább csak a tervezett utazás előtti hetekben kezdenek érdeklődni a szabad férőhelyekről. A júniusi buszos cseh csoportok után júliusra sok vendéget várnak Németországból, Lengyelországból és Hollandiából is.