• Lilás, rózsaszínes árnyalata lett a tavaly átadott vajdasági termálvizű tónak.
  • A cikkből megtudhatja, hogy ez problémát jelent-e.
  • Sőt, még a pacséri fürdő lángos és a palacsinta árairól is információkhoz juthat.

Ahogy korábban már írtuk, megkezdte második szezonját a pacséri termálvizű tó. A mesterségesen kialakított tófürdő a Vajdaságban, a magyar-szerb határtól mindössze 17 kilométerre található. A 2000 négyzetméteres tavat egy magas sótartalmú termálforrás táplálja, a víz általában 28-32 Celsius-fok közötti.

Pacsér gyógyfürdő VajdaságA tófürdőről idén publikált képeken azonban feltűnt egy furcsaság a tavalyi fotókhoz képest: lilás, rózsaszínes árnyalata lett a víznek.

Pacsér gyógyfürdő VajdaságPacsér gyógyfürdő VajdaságPacsér gyógyfürdő VajdaságElőször azt hittünk, hogy rosszul látjuk, de az összes fotón, illetve a lenti videón is jól látszódik ez az árnyalat. Egy, a tóról publikált szerb nyelvű cikkben is megemlítik ezt a furcsaságot. Azt írják, hogy a tó vize tiszta, az elszíneződést a forrás megnövekedett a jód, bróm és lítium tartalma okozza, azaz a szín nem bajt, hanem éppen előnyös hatást jelez.

Pacsér gyógyfürdő VajdaságA fürdő árai idén sem változtak, azaz átszámítva egy felnőtt belépőjegy 780 forintba kerül, de este 6 után – egy órával a zárás előtt – 390 forintos áron is be lehet jutni a tófürdőbe. A subotica.info cikke szerint egy lángos – átszámítva – 180, egy nutellás palacsinta pedig 130 forintba kerül a pink fürdőben. (Fotók: a fürdő Facebook oldala)