• A Pacséri Gyógyfürdő a Vajdaság északi részén található, gyógyvizű tófürdővel és fedett fürdővel is rendelkezik.

  • A fürdő nagyon kedvező ár-érték arányú szolgáltatást nyújt és Magyarországról is könnyen megközelíthető.

Érdekességek és tudnivalók a pacséri fürdőről

1. A 2600 lakosú Pacsér a Vajdaságban, azon belül is az Észak-bácskai körzetben található. A településen nagyrészt magyar nemzetiségűek élnek. Pacsér könnyen megközelíthető Magyarországról, hiszen Bajától 60 kilométerre, a bácsalmási határátkelőtől pedig mindössze 17 kilométerre fekszik.

2. Még 2008-ban derült ki, hogy értékes termálvíz található a település alatt. Két évvel később sikeres kutatófúrást végeztek, ami megteremtette egy termálfürdő építésének a lehetőségét. Pályázati forrásoknak, a pacséri önkormányzatnak, valamint a helyi lakosok erőfeszítésének köszönhetően végül 2013-ban kezdődhetett el a mesterséges – 2000 négyzetméteres – tómeder köré kialakított fürdő építése.

3. A Pacséri Gyógyfürdőt 2014 nyarán adták át a nagyközönségnek. A fejlesztések azonban nem álltak meg ezen a szinten. A település saját forrásból egy fedett fürdőt is épített, amit 2018 januárjában adtak át. A fürdőépület egész évben működik.

4. A pacséri gyógyvíz hatása. A 72 Celsius-fokosan feltörő, majd a tómederben 28-32 fokosra lehűlő víznek kiemelkedik a nátrium-klorid, azaz a sótartalma. Ezen felül lítium, jód, bróm, fluor és kén is található a termálvízben. A vizet gyulladásos betegségekben, továbbá ízületi-, csont-, bőr- és légúti megbetegedésekben szenvedők számára ajánlják, de enyhíti az izomhúzódások és az érrendszeri megbetegedések tüneteit is. Pajzsmirigy-túlműködés esetén viszont – a víz jódtartalma miatt – nem javasolják a fürdőzést. Az ajánlott fürdési idő 25-30 perc, a tófürdőt kisgyerekek is használhatják.

5. A fedett fürdőben lévő két ülőmedence vize 35-36 Celsius-fokos. Ugyanazzal a termálvízzel töltik a medencéket, mint a tófürdőt.

6. A kis barátságos termálfürdőben minden alapvető szolgáltatás elérhető. A vendégek az autóikat az ingyenes parkolóban hagyhatják, a létesítményben büfé, öltöző, zuhanyzó és ingyenes WiFi áll rendelkezésre.

Fontos tudnivaló: a fürdő pénztárában szerb dinárral tud csak fizetni!

Pacsér tófürdő

Szubjektív vélemény a Pacséri Gyógyfürdőről

Már a fürdő létrejöttének a története is nagyon szimpatikus, ahogy a helyiek meglátták a lehetőséget a termálvízben és addig nem nyugodtak, amíg legalább egy egyszerűbb fürdőt ki nem alakítottak. A tófürdő létrehozása eleinte talán kényszer volt (olcsóbb, mint egy ekkora medencét építeni), viszont pont ez adja meg a pacséri fürdő egyediségét. Na meg, persze a víz különleges színe. Mindenképpen érdemes ide ellátogatni.

A Pacséri Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Pacséri Gyógyfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

24342 Szerbia, Pacsér, Branka Radicevica utca

Hol van Pacsér, illetve a fürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót is a pacséri fürdőről: