Tisza-parti termálfürdő

A 70-es évek óta működikő tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdőben az elmúlt években rengeteg fejlesztés valósult meg, ám így is meg tudta őrizni családias jellegét.

Település és fürdő

A több mint 11 ezer lakosú Tiszakécske Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől és Szolnoktól egyaránt 37 kilométerre található. A mai Barack Gyógy- és Élményfürdő elődje a 70-es évek elején nyitotta meg kapuit, a létesítmény üzemeltetésében pedig 1984 óta vesz részt a Szabó család, 1999-től immár tulajdonosként. A családias jellegét megőrző fürdőt folyamatosan fejlesztik, az elmúlt években új medencékkel, modern gyógyászati központtal és szaunavilággal, legutóbb pedig egy 50 szobás, négycsillagos szállodával bővült. A gyógy-és élményfürdő területén kemping, négycsillagos apartmanok és az említett négycsillagos hotel működik.

Gyógyhatás

1344 méter mélyről tör fel az 52 Celsius-fokos magas fluorid és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz, amelynek gyógyhatását már 1984-ben igazolták. A fürdő vize alkalmas reumatikus bántalmak, ízületi gyulladások, csont- és gerincbetegségek, nőgyógyászati betegségek esetén, valamint műtéti utókezeléseknél. A tiszakécskei gyógyvíz ivókúra formájában is hatásos a gyomorsavtúltengéses panaszok esetén.

Szolgáltatások

A fürdőben két gyógyvizes medence található, amelyek nyakzuhannyal, gejzírrel felszereltek és egész évben működnek. Ezen felül kültéren egy nagy kör alakú élménymedence, óriáscsúszdás medence, csúszdás kalandmedence, valamint egy gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A fedett fürdőben egy nagy úszómedence, jacuzzi és egy gyermekmedence található. A Barack Gyógy- és Élményfürdőben a tb-támogatott gyógykezelések mellett különféle wellness szolgáltatások, például masszázsok, köpölyös vákuumkezelés és masszázs kádfürdő is elérhető. Mindezeken felül szaunavilág is működik a fürdőben, ahol rendszeresen tartanak szaunafelöntéseket.

Elérhetőség

6060 Tiszakécske, Rózsabarack tér 2.

Email: thermal@barack.hu

Telefon: 06-76/441-363

weboldal