• A 70-es évek óta működő tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdőben az elmúlt években rengeteg fejlesztés valósult meg.

  • A termálfürdő úgy tudta megőrizni a családias jellegét, hogy közben egy színvonalas üdülőközponttá vált.

Érdekességek és tudnivalók a Barack Gyógy- és Élményfürdőről.

1. A több mint 11 ezer lakosú Tiszakécske Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől és Szolnoktól egyaránt 37 kilométerre található. A mai Barack Gyógy- és Élményfürdő elődje a 70-es évek elején nyitotta meg kapuit, a létesítmény üzemeltetésében pedig 1984 óta vesz részt a Szabó család, 1999-től immár tulajdonosként.

2. A családias jellegét megőrző fürdőt folyamatosan fejlesztik, az elmúlt években új medencékkel, modern gyógyászati központtal és szaunavilággal és egy 50 szobás, négycsillagos szállodával bővült. A gyógy-és élményfürdő területén kemping, négycsillagos apartmanok és az említett négycsillagos hotel működik.

3. 2020-ban egy többpályás, szabadtéri csúszdaparkot is átadtak, ami a nyári strandszezonban áll a vendégek rendelkezésére.

Tiszakécske aquapark csúszdapark

4. 1344 méter mélyről tör fel az 52 Celsius-fokos magas fluorid és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz, amelynek gyógyhatását már 1984-ben igazolták. A fürdő vize alkalmas reumatikus bántalmak, ízületi gyulladások, csont- és gerincbetegségek, nőgyógyászati betegségek esetén, valamint műtéti utókezeléseknél. A tiszakécskei gyógyvíz ivókúra formájában is hatásos a gyomorsav-túltengéses panaszok esetén.

5. A fürdőben két gyógyvizes medence található, amelyek nyakzuhannyal, gejzírrel felszereltek és egész évben működnek. Ezen felül kültéren egy nagy kör alakú élménymedence, óriáscsúszdás medence, csúszdás kalandmedence, valamint egy gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A fedett fürdőben egy nagy úszómedence, jacuzzi és egy gyermekmedence található. Összesen 10 medencével rendelkezik a fürdő.

6. A Barack Gyógy- és Élményfürdőben a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések mellett különféle wellness szolgáltatások, például masszázsok, köpölyös vákuumkezelés és masszázs kádfürdő is elérhető. Mindezeken felül szaunavilág is működik a fürdőben, ahol rendszeresen tartanak szaunafelöntéseket.

Tiszakécske Tisza-parti fürdő

Szubjektív vélemény a Barack Gyógy- és Élményfürdőről

Tiszakécskén igazi kis gyöngyszem található Tiszakécskén, a Tisza partján. Itt úgy tudunk elvonulni a stresszes hétköznapok elől, hogy egyszerre adott a nyugodt természeti környezet, de a megszokott kényelmünkből sem kell lejjebb adni.

A fürdő jegyárairól itt talál információkat.

A nyitvatartási idejükről itt tájékozódhat.Elérhetőség

6060 Tiszakécske, Rózsabarack tér 2.

Email: thermal@barack.hu

Telefon: 06-76/441-363

Weboldal

Hol van Barack Gyógy- és Élményfürdő? A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található:


Itt megnézhet egy videót is a fürdő csúszdaparkjáról: