• A Dávodi Strandfürdő a család minden tagjának remek kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget tartogat.

  • A dávodi gyógyvíz fürdőkúra és ivókúra formájában számos betegség esetén bizonyult hatásosnak.

Érdekességek és tudnivalók a dávodi fürdőről

1. A közel 2000 lakosú Dávod község Bács-Kiskun megye és az Alföld legdélebbi részén, Bajától 25 kilométerre, a szerb és a horvát államhatár közelében található.

2. Sokan talán nem is tudják, hogy Dávod és a termálvíz kapcsolata immár több mint 100 éves múltra tekint vissza. A helyiek 1914-ben a jobb minőségű ivóvíz reményében egy artézi kutat fúrattak a település püspökpusztai részén. Ez sikeresnek is bizonyult, de a víz nemcsak tiszta, hanem meleg (37 Celsius fokos) is volt, azaz termálvizet adott a kút. Ekkortól kezdve a falu lakói ehhez a kúthoz jártak ivóvízért.

3. Bruszt Pál bajai fogorvos felfigyelt arra, hogy a kút vizét használó embereknek nincsenek fogproblémái, s már az 1930-as években több szakcikket írt a püspökpusztai víz hatásáról, s javasolta egy fürdő építését is.

4. Társadalmi munkában egy kisebb, kétmedencés fürdőt építettek az 50-es években, ami néhány évig működött, azonban a karbantartás hiánya miatt egy idő után be kellett zárni. Viszont jó néhányan az itteni termálvíznek tulajdonították a gyógyulásukat, ezért sokan szorgalmazták a strandfürdő rendbetételét és újbóli megnyitását. Ennek köszönhetően 1967 végén egy újabb kutakat fúrtak, 1970-ben pedig új fürdőt adtak át. A fürdő vize 1990-ben hivatalosan is gyógyvíz minősítést kapott, amit a 2000-es évek elején végzett vizsgálatok is megerősítettek.

5. 2009-re egy átfogó rekonstrukciót valósítottak meg a fürdőben. Nemcsak a régi medencéket újították fel, hanem egy élményfürdő részleget is kialakítottak, így ma már a Dávodi Strandfürdő a család minden tagja számára remek választás lehet.

Dávod strandfürdő

6. A gyógyhatású dávodi termálvíz. A tapasztalatok szerint a Dávodon feltörő gyógyvíz nőgyógyászati és mozgásszervi betegségek, csont- és ízületi kopásos betegségek, reumás fájdalmak, anyagcserezavarok, egyes emésztőrendszeri betegségek, bőrbetegségek kezelésére is alkalmas. Ivókúra formájában a fogínyt érintő problémák esetén is hasznos, s a víz rendszeres fogyasztása megelőzi a fogszuvasodást.

7. A szezonálisan üzemelő termálfürdőben 35-38 Celsius fokos vízzel feltöltött, tágas gyógyvizes ikermedence várja a gyógyulni vágyókat. Ezen felül egy 28 Celsius-fokos úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll. Masszírozókkal, buzgárokkal nyakzuhannyal van felszerelve a néhány éve átadott élménymedence, amelyhez egy többpályás óriáscsúszda is kapcsolódik. A legkisebb fürdővendégeket egy 28-32 Celsius fokos vizű gyermekpancsoló, valamint egy kalózhajós élménymedence várja. A vizes szórakozási lehetőségek mellett pingpong, focipálya, teniszpálya, játszótér is a vendégek rendelkezésére áll.

A dávodi termálstrand élménymedencéje

Szubjektív vélemény a Dávodi Strandfürdőről

Igazi kis gyöngyszem az Alföld déli részén található fürdő. Egyszerre ajánlható a kisgyerekes családoknak és a kitűnő gyógyvíz miatt az idősebb korosztálynak is. Sajnáljuk is kicsit, hogy nem egész évben üzemel.

A fürdő belépőjegyeinek árairól itt tájékozódhat.

A nyitvatartási idejükről itt talál információkat.Elérhetőség

6524 Dávod-Püspökpuszta, Béke tér 1.

Telefon: +36-20-237-3775

A fürdő weboldala

A fürdő Facebook oldala

Hol van a dávodi fürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy látványos drónfelvételt a dávodi fürdőről: