• Pont tíz éve működik egy kisebb, de barátságos termálfürdő Tolna megyében.

  • Idén most szombaton nyitottak és várhatóan az utolsó augusztusi hétvégéig várják a fürdőzőket.

Bonyhád egy Tolna megyében található kisváros. Csak azért, hogy könnyebben betájolhassák az ország más részein élők: Pakstól délre közel 50 kilométerre található, a megyeszékhelytől, Szekszárdtól 22 kilométert kell utazni Bonyhádig. Pécstől sincs messze, északkeleti irányba nagyjából 40 kilométerre fekszik a város.

Bonyhádon a termálvíznek már több évtizedes múltja van, a fürdőt azonban csak 2012-ben nyitották meg. Ennek a magyarázata, hogy 1991-ben bukkantak termálvízre, de nem ígérkezett egyszerű feladatnak a fürdő megvalósítása. Végül a 2010-es évek elején tudták megteremteni a fürdőépítés feltételeit, nem volt olcsó mulatság, akkori áron bő 400 millió forintba került.

Egy szezonálisan üzemelő, kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkező termálfürdőről van szó. Az elmúlt tíz évben május végén, vagy június elején indították a szezont és a nyár végéig tartottak nyitva. Kedvező szeptember elejei időjárás esetén azért picit ki szoktál tolni a szezonzárást.

Idén június 11-én, azaz ma nyitottak és augusztus 28-ig várják a fürdőzőket.

Bonyhád fürdő élménymedence

Ami a medencekínálatot illeti, egy nagyobb, 28-32 Celsius fokos vízzel töltött élménymedence a fő attrakció. Ennek a része, de különállóan használható az ülőmedence, aminek a hőfoka 36-38 Celsius-fokos. Ezen felül egy 30-32 Celsius-fokos vizű gyermekmedencéből áll még a választék. A három medence együttes vízfelülete 640 négyzetméter, ami azért nem kevés.

A Bonyhádi Termálfürdő öt éve nem emelt árat, viszont idén az ismert okok miatt már elkerülhetetlen volt. Ez konkrétan egy felnőtt belépő esetén 2200 forintos árat, helyi lakosoknál 1800 forintot jelent. Diákok és nyugdíjasok 1500 forintért válthatnak belépőjegyet. Hat év alattiak számára pedig 500 forintba kerül a belépő.

Bonyhád termálfürdő

A korábbi években rendszeresen szerveztek nyári programokat, köztük éjszakai fürdőzéseket is. Nem véletlen, hogy mára egész népszerűvé vált a fürdő a Bonyhádon és tágabb vonzáskörzetében élők között.

További termálfürdős hírekért és érdekességekért kattintson ide!