• Sok konkrétumot egyelőre nem tudni, de az biztosnak tűnik, hogy hamarosan fejleszteni fogják a Kerekestelepi Termálfürdőt.

  • A szabadtéri medencékkel rendelkező, de egész évben nyitva tartó termálstrandon minősített gyógyvíz várja a fürdőzőket.

A debreceni fürdőfejlesztések kapcsán az elmúlt években leginkább a nagyerdei fürdőkomplexumról esett szó. Ezen belül is kiemelkedik a 2020 nyarán átadott Aquaticum strandfürdő, ami azért egy egész jól sikerült beruházásnak számít.

Úgy tűnik, hogy a Debrecen kertvárosi részén található Kerekestelepi Termálfürdőnek is juthatnak a jövőben fejlesztési források. Legalábbis erről írt Facebook oldalán Barcsa Lajos, debreceni alpolgármester.

Mint írta, a Kerekestelepi Termálfürdő az 1960-as évek eleje óta nyújt gyógyulási és fürdőzési lehetőséget Debrecenben a kikapcsolódásra vágyók számára. „Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően nagy igény mutatkozik a városunkban fellelhető gyógyvízre egészségturisztikai szempontból, amelyet azonban Nagyerdei Gyógyfürdő csak korlátozottan képes ellátni. Ma a Kerekestelepi Fürdő és Kemping attrakció-fejlesztéséről értekeztünk kollégáimmal. Reményeim szerint rövidesen elindulhat a fürdőfejlesztés tervezésére vonatkozó beszerzési eljárás” – számolt be az alpolgármester.

Legutóbb 2016-ban újították fel a Kerekestelepi Termálfürdő egyik medencéjét, azt megelőzően pedig 2012-ben – pont tíz éve – valósítottak meg egy komolyabb beruházást. Akkor kicserélték a piskóta formájú medence burkolatát, a gyógyvizes medencében két, különböző hőfokú részt alakítottak ki, valamint gyermekmedencét építettek.

A fürdőben összesen öt medence található és a létesítményhez egy kemping is kapcsolódik. A Kerekestelepen feltörő termálvíz 2015 óta gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik, annak idején krónikus derékfájdalmak esetén igazolták a víz kedvező hatását.

Kerekestelep fürdő Debrecen

Jövő szerdától emelkednek a termálfürdő jegyárai, de még így is az olcsóbbak közé tartozik. Az áremelést követően egy felnőtt napi belépő 2000 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1600 forintba fog kerülni.