• A mostani lesz a megújult Aquaticum Strandfürdő harmadik szezonja.

  • A hatalmas területen fekvő, különleges medencékkel tarkított strand várhatóan szeptember közepéig lesz nyitva.

1932-ben nyitották meg Debrecenben a nagyerdei strandot. A fénykorában kifejezetten kedvelt fürdőnek számított, azonban a 2010-es évekre már erősen megkopott a fénye, nagyon megérett a felújítása.

A régi strand utolsó szezonja a 2017-es volt, abban az évben ősszel vette kezdetét a felújítása. Bár a felújítás talán nem jó szó, mert a végeredményt látva egy teljesen új strandfürdő épült. Anno kimondottan a célok között szerepelt, hogy egy unikális, máshol nem látható építészeti megoldásokat felvonultató fürdőt alakítsanak ki. Ez sikerült is, amit jól mutat a strand által elnyert szakmai elismerés is.

Az Aquaticum Strandfürdő 2020. június 20-án nyitották meg és továbbra is szezonálisan üzemel. Az idei strandidény május 20-án, pénteken startol és a tervek szerint szeptember közepéig lesz látogatható a strand.

Hatalmas területen, 8,5 hektáron fekszik a fürdő, a 15 medence együttes vízfelülete eléri az 5700 négyzetmétert. A strandon nyolc csúszda áll a vendégek rendelkezésére, de igazi különlegesség a 12 méter magas napozóterasz is. A medencekínálat nagyon sokszínű: gyerekvilág, korosztályos medencék, sport-, kaland- és hullámmedence, valamint sodrófolyó is várja a fürdőzőket.

Aquaticum Nagyerdő Strandfürdő

Ami a jegyárakat illeti: június 14-ig még az előszezoni árak vannak érvényben. Egy felnőtt napi belépő esetén ez kerek 4000 forintos árat jelent. Gyerekek, diákok és nyugdíjasok 3300 forintért válthatnak belépőt. A családi belépő ára 2 felnőttnél és 1 gyereknél 10.300 forint, 2 gyereknél 12.500 forint.

A helyi lakosok Debrecen Kártyával kedvezményt vehetnek igénybe. Ennek révén az előszezonban például a felnőtt napijegy 3400 forintba, a diák, gyermek, nyugdíjas belépő 2800 forintba kerül.

Ide kattintva csatlakozhat a termálfürdős akciókkal és programokkal foglalkozó zárt Facebook csoportunkhoz!