• Egy Kölnben rendezett szakmai eseményen arany díjat kapott a 2020-ban átadott Aquaticum strandfürdő.

  • A különleges építészeti megoldásairól ismert debreceni strand ezzel bekerült a legjobb sport- és szabadidős létesítmények közé.

Rangos építészeti elismerésben részesült a debreceni Aquaticum strandfürdő. Erről Papp László, Debrecen polgármestere és a strandfürdő terveit készítő Bord Építész Stúdió egyszerre számolt be a Facebook oldalán. Az Aquaticum strandját ugyanis beválasztották a világ négy legjobb nemzetközi sport- és szabadidős létesítménye közé.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság és a Nemzetközi Sport- és Szabadidős Létesítmények Egyesülete szervezésében kétévente adják át ezt a díjat. A Bord Építész Stúdió a strandfürdő terveiért megkapta a legmagasabb, arany fokozatú elismerést, így olyan, nemzetközileg is elismert építészirodák mellett díjazták, mint a Bjarke Ingels Group (CopenHill), a Nikken Sekkei (Ariake Gymnastics Centre) és a Populous (Tottenham Hotspur Stadium).

Az 1932 és 2017 között működött régi nagyerdei strand átépítésével jött létre a ma ismert strandfürdő, amit 2020 nyarán adtak át. A közel tízmilliárd forint értékű beruházás révén hatalmas szabadtéri fürdővel bővült Debrecen, hiszen a létesítményben 15 medence található, – összesen 5700 négyzetméternyi vízfelülettel – valamint nyolc csúszda is a fürdőzők rendelkezésre áll. A fürdő különlegességei közé tartozik a 12 méter magas napozóterasz, ezen felül a strandon külön gyermekvilágot, korosztályos medencéket, sport-, kaland- és hullámmedencéket valamint lassú sodrófolyót is kialakítottak.

Az Aquaticum strandfürdő szezonálisan üzemel. Idén május közepe és szeptember közepe között tartottak nyitva.