• A már több mint 50 éve működő Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő szomszédságában egy újabb fürdőt adtak át KRE SPA néven.

  • Az új termálfürdő megnyitására még 2-3 hetet kell várni.

Még tavaly írtunk arról, hogy a határ romániai oldalán, a létavértesi határátkelőtől mindössze 18 kilométerre fekvő Hegyközszentmiklóson egy újabb fürdő épül. Itt az 1970-es évek óta működik egy nagy termálmedencével, valamint egy szezonális gyermekmedencével rendelkező fürdő, amit a helyi református gyülekezet működtet. Ennek a szomszédságában kezdett tavaly egy újabb fürdő építésébe a Királyhágómelléki Református Egyházkerület.

Hideg vizes és termálvizes medence, valamint egy gyermek ikermedence kap helyet a KRE SPA nevet viselő új fürdőben. A szomszédos termálfürdők a tervek szerint nem konkurensek lesznek, hanem kiegészítik egymást, hiszen együtt még több turistát vonzanak a településre.

Az Európai Unió, valamint a román és a magyar állam támogatásával megvalósult KRE SPA ünnepélyes átadására múlt pénteken került sor. Itt Salánki Lóránt, az egyházkerület gazdasági előadótanácsosa elmondta, hogy 15 évvel ezelőtt született meg a fürdőépítés ötlete. „Nagyon göröngyös volt ez az út, eleinte szó szerint is” – tette hozzá, ugyanis a telekvásárlás, a tervezési munkák, a terület beltelkesítése, az uniós pályázat elnyerése, a 300 ezer eurós önrész megteremtése hatalmas munkát igényelt.

Salánki Lóránt beszélt arról is, hogy jelenleg már túl vannak a fürdő technikai átadásán. A termálfürdő megnyitására a szükséges engedélyek beszerzését követően, várhatóan július elején kerül sor. A munkák még folytatódnak a szálláshelyek és a nyári büfé kialakításával, mindezeken felül még a tereprendezés van hátra a tényleges nyitásig.

KRE SPA Hegyköszentmiklós

KRE termálfürdő Hegyközszentmiklós