• Hatalmas területen, természetközeli környezetben fekszik a Tősfürdő.

  • Sajnos csak a nyári időszakban üzemel a termálfürdő, így most érdemes felkeresni.

A Bács-Kiskun megyei Lakitelek a fővárostól nagyjából 120 kilométerre, Kecskeméttől 30 kilométerre található. A nagyközség üdülőterülete a Tőserdő, ami a Kiskunsági Nemzeti Park része.

A Tőserdőn belül, Tősfürdő néven egy nagyon barátságos kis szabadtéri medencés termálfürdőt találhatunk. A „kis” ugyanakkor itt nem a területre vonatkozik, hiszen négy hektárról van szó. Talán így könnyebb elképzelni: akkora, mintha egymás mellé tennénk öt és fél focipályát. Ennek köszönhetően még a nyári főszezonban sincs csúfoltság.

Anno eredetileg csak a vízellátás céljából fúrtak itt egy kutat és ennek révén, teljesen véletlenül találtak termálvizet. Maga a fürdő már egész nagy múltra tekinthet vissza, hiszen 1970 óta üzemel.

A feltörő termálvizet három medencébe töltik, ezen felül gyermekmedence, bébimedence és egy hűvösebb vizű úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll. Mindezeken túl sportpályák, csónakkölcsönző, autóskemping is a kínálat része.

A Tőserdőben feltörő termálvíz alkáli-hidrogénkarbonátos. Hivatalosan nincs gyógyvíz minősítése, de az ehhez hasonló összetételű vizek kedvezőek a mozgásszervi betegségek esetén, valamint segítik a balesetek utáni felépülést.

Tősfürdő termálmedencékÉrdemes még kitérni a belépőjegyek áraira. Idén a felnőtt jegy 2500 forint, nyugdíjasoknak, gyerekeknek, diákoknak 2000 forint. A 2 felnőtt, 1 gyermek esetén váltható családi jegy 5600 forintba kerül, további gyermekenként pedig 800 forint az ára. A helyi lakosokat és a délután érkezőknek pedig kedvezménnyel várják. Összességében ezek teljesen értékarányos belépőárnak számítanak.

Tősfürdő nagymedenceAmi talán hátránya a Tősfürdőnek, hogy sajnos csak a nyári hónapokban tartanak nyitva. Idén május 28-án nyitottak és a nyár utolsó napjáig várják a fürdőzőket. Viszont pont emiatt nem érdemes halogatni a termálfürdő felkeresését.

A stresszoldó, nyugtató hatású gyógyvízzel rendelkező hazai fürdőkről ide kattintva olvashat.