• Hamarosan bringával is el lehet jutni az egyik Balatonhoz közeli termálfürdőbe; befejeződött egy fontos beruházás a Gyulai Várfürdőben; a túlzásba vitt gyógyfürdőzés veszélyei; Hajdú-Bihar a gyógyvizes nagyhatalom; megszaladt belépőárak és üdülési tipp.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Elkezdődött az a beruházás, aminek révén hamarosan kerékpárút köti össze Fonyódot és a buzsáki Csiszta Fürdőt. Ezzel tovább javul a kis termálfürdő megközelíthetősége, ami Balatonfenyves irányából tavaly nyár óta újra elérhető kisvasúton is. Reméljük, a következő lépés már az lesz, hogy a Fonyód és a termálfürdő közötti földutat is leaszfaltozzák. A bicikliútról szóló hírt itt olvashatják.

Folytassuk egy másik jó hírrel, ugyanis átadták a Gyulai Várfürdő újdonságát a vízi játszóteret és medencét. Ezen felül elkészültek a termál aquapalota fejlesztési tervei is. A gyulai újdonságokról és tervekről itt olvashat.

Hivatalos bejelentés még nem történt, de nagyon úgy tűnik, hogy jövőre is közlekedik a Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport közötti Wizz Air járat. Ide kattintva olvashatja el, hogy mi az, ami erre utal.

És arra mi utal, ha túlzásba vittük a gyógyfürdőzést? Amennyiben túl sok időt töltünk a gyógyvizes medencében, akkor a testünk figyelmeztető jeleket küldhet. Mik ezek és hogyan kerülhetjük el azt, hogy ezek elrontsák az üdülésünket? Itt olvashatja erről szóló cikkünket.

Még kicsit több mint fél hónap van hátra a nyárból. Néhány termálstrand esetében ez azt is jelenti, hogy hamarosan véget ér számukra a szezon és bezárnak. Adunk négy tippet, hogy hová érdemes a hátralévő időszakban ellátogatni.

Akik szeretik a gyógyvizes fürdőket, azoknak ideális üdülési célpont Hajdú-Bihar megye, ahol szinte egymást érik a minősített gyógyvízzel rendelkező fürdők. Miért van ilyen sok feltárt gyógyvíz Hajdú-Biharban? Ezt is megtudhatja a cikkünkből.

Egy nem túl kellemes téma: a jegyárak. Sok más termékhez és szolgáltatáshoz hasonlóan ugyanis a fürdőbelépők ára is érezhetően megugrott az elmúlt időszakban. Mi ennek az oka és mekkora az átlagos drágulás 2021-hez viszonyítva? Kattintson ide és megtudja.

Két fürdős/üdülős tipp a végére. Jövő héten lesz a büki fürdő megnyitásának 60. évfordulója. Arról, hogy mivel készülnek a jubileumra, itt olvashat. A tiszakécskei Barack Thermal Resort pedig egy akcióval igyekszik ösztönözni az őszi szállásfoglalásokat, erről mindent megtudhat, ha ide kattint.

Az egy héttel korábbi fürdős hírösszefoglalónkat itt találja.