• Így készítsünk jódos-sós ülőfürdőt házilag; eladó az egyik somogyi gyógyfürdő; négycsillagos hajdúsági gyógyfürdő; első hazai aquapark; savókúra Füreden; Nyíregyháza, a termálfürdők királya.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmiről.

Mostanában kicsit aggasztó hírek érkeztek a Somogy megyei Csokonyavisonta gyógyfürdőjéről. Tavaly év végén bevontak egy befektetőt a fürdő fejlesztésébe, aztán áprilisban ez zátonyra futott, rövid ideig úgy tűnt, hogy be kell zárni a létesítményt, de aztán mégis nyitva maradtak. Viszont az alap probléma nem oldódott meg, az önkormányzatnak nincs pénze a gyógyfürdő fenntartására, pláne úgy, hogy egy komolyabb összeget is rá kellene költeni. Ezért úgy döntöttek, hogy megpróbálják értékesíteni. Erről itt írtunk.

Szerencsére Hajdúnánásról jobb hírek érkeztek, az ottani gyógy- és strandfürdő ugyanis megerősítette a korábbi négycsillagos minősítését. A bírálóbizottság külön is kiemelte a fürdőterület és a medencék tisztaságát. További részleteket itt talál erről.

Az aquapark spanyol találmány, de hamar elterjedt világszerte. Magyarországon is egy spanyol cég építette 22 évvel ezelőtt az ország első csúszdaparkját. Hogy hol? Megtudhatja a cikkünkből.

A sós és a jódos ülőfürdőnek külön-külön is kedvező hatása lehet bizonyos esetekben, de akár ötvözhetjük is a kettőt. Hogyan készítsünk otthon jódos-sós ülőfürdőt és milyen problémák esetén alkalmazható? Itt foglaltuk össze.

Orzovenszky Károly, Balatonfüred egykori fürdőorvosa nem félt kísérletezni. Tejsavót kevert a savanyúvízhez és tüdőbetegeket kezelt vele, fantáziát látott a balatoni iszap gyógyászati alkalmazásában és a hideg vizes fürdőkezelésekben is. Itt olvashat arról, hogy ezek közül melyik bizonyult hatásosnak.

Aki már látott veszekedni úszómestert és a kisgyerekét a gyógyvizes medencébe bekísérő szülőt, annak érdekes lehet ez a cikkünk is. Megnéztük, hogy milyen szabályt kell betartaniuk a közfürdőknek a 14 év év alattiak esetében.

A végére egy tipp azoknak, akik olyan városban üdülnének, hogy többféle termálfürdő közül választhatnak: klasszikus gyógyfürdő, fedett és szabadtéri élményfürdő, tóparti fürdő, van itt minden. Hogy hol? Kattintson ide és megtudja.