• Strandfürdő és gyógyfürdő kategóriákban az elérhető öt csillagból négy csillagot szerzett a hajdúnánási fürdő.

  • A szakmai értékelés során magasabb pontszámot értek el, mint három évvel ezelőtt.

A gyógyhely minősítésű hajdúsági fürdőt 2015-ben minősítették először és ezt 2019-ben és most, 2022-ben is sikeresen megvédték. Strandfürdő és gyógyfürdő kategóriákban az elérhető öt csillagból négy csillagot szerzett mindkét kategóriában a Hajdúnánási Gyógyfürdő – olvasható a város honlapján.

A Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegye 2014 óta elérhető a hazai fürdők számára. A védjegy minősítés megkülönböztet, hiteles információkat nyújt a vendégek számára a fürdők közötti választás során.

A „gyógyfürdő, strandfürdő, uszodalétesítmény, élményfürdő, wellness (medical wellness) fürdő csillaggal” tanúsító védjegy az Nemzetgazdasági Minisztérium által létrehozott és működtetett Nemzeti Tanúsító Védjegy. Ennek az alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára.

A minősítő szakbizottság tagjai nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek voltak: Mogyorósi Ferenc, a minősítő bizottság elnöke, Varga László a Hungarospa főmérnöke, valamint Szabó Valéria a V30 Belvárosi Sportközpont vezetője.

„A minősítő időpont kitűzése után, megkezdtük a felkészülést” – mondta a Hajdúnánási Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője, Bagi Zsolt. A parkrendezés, a műszaki állapotok felmérése és szükséges javítások elvégzése volt a fő cél. „Törekedtünk a minőségjavításra, amely megmutatkozott abban, hogy a 2019-es védésnél kapott pontértékeknél magasabb pontszámot értünk el” – emelte ki az ügyvezető.

Strandfürdő és gyógyfürdő kategóriákban az elérhető öt csillagból négy csillagot szerzett mindkét kategóriában a nánási fürdő.

Bagi Zsolt hozzátette, hogy a gyógyfürdő minősítési kritériumrendszerben nagy hangsúlyt kapott a minősített gyógyvizük, a szakképzett, hozzáértő személyzet, a teljes körű fürdőgyógyászati kezelések elérhetősége és a jól karbantartott gyógyászati eszközök is. Míg a strand minősítésnél többek között fontos szempont volt a gyógymedencék és a forgatott vizes medencék száma, a strand területi adottságai (tágas, ligetes környezet). Elismerően nyilatkoztak a bizottság tagjai a fürdőterület és a forgatott vizes medencék tisztaságáról.