• A Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő megmentése érdekében pályázaton értékesítik a fürdőt üzemeltető társaságot.

  • A pályázat lezárultáig, illetve szeptember 1-ig megpróbálják biztosítani a fürdő napi működését.

Közleményt adott ki Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere a település termálfürdőjének helyzetéről. Ebben arról ír, hogy a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdőt üzemeltető Thermál-Fürdő Kft. az elmúlt években egyre nehezebb gazdasági helyzetbe került.

A versenytársak felemelkedése és a fejlesztések elmaradása miatti leromló műszaki állapot vendéglétszám csökkenést okozott. Ezt tetézte a koronavírus-járvány miatti lezárások okozta pénzügyi válság.

Csokonyavisonta Község Önkormányzata, mint tulajdonos éveken keresztül finanszírozta a fürdő veszteségeit, sokszor erőn felül próbálta fenntartani a Thermál-Fürdő Kft. A COVID okozta adóelvonások és egyéb bevétel elmaradások miatt nem tudtuk tovább finanszírozni a fürdőt – olvasható a közleményben.

A Thermál-Fürdő Kft. megmentése érdekében igyekeznek befektetőket találni. A korábban meghiúsított tulajdonosváltás miatt nagyon bonyolult jogi helyzet alakult ki, ami további finanszírozási problémákat generált.

Csokonyavisonta Község Önkormányzata továbbra is dolgozik a külső forrás bevonás elérésének érdekében, ezért nyilvános pályázat keretében meghirdette a tulajdonrészét. A céljuk, hogy egy tőkeerős, szakmai befektető bevonásával a fürdő működése biztosítva legyen. A szezon befejezése érdekében, a pályázat lebonyolításáig, illetve 2022. szeptember 1-ig, megpróbálják biztosítani a fürdő napi működését.

Csokonyavisonta Gyógyfürdő

Az önkormányzat honlapján elérhető pályázati felhívás szerint a fürdőt működtető társaság teljes üzletrészének irányára 1 millió euró. A cég 2019-ben 4,7 millió, 2020-ban 19,6 millió veszteséget ért el, a tavalyi mérlegük még nem áll rendelkezésre. Az ajánlatok benyújtásának határideje 2022. augusztus 19., 12 óra.