• Modern élményfürdő, klasszikus gyógyfürdő, kitűnő gyógyvíz, nyaranta széles szabadtéri medenceválaszték.

  • Nyíregyházán meglepően széles a termálfürdős kínálat.

A Tiszántúlon élőknek nem nagy újdonság, hogy Nyíregyházán erős a fürdős kínálat. Ugyanakkor, amikor a Dunántúlon élők között merül fel témaként, hogy melyik nagyobb városban van többféle termálfürdő, akkor sokan meglepődnek, ha Nyíregyházát említjük.

Márpedig aki szereti a termálfürdőket, gyógyfürdőket és az üdülése során akár többféle fürdőt is kipróbálna, annak nagyon is ajánlható Nyíregyháza. Már önmagában az is sokatmondó, hogy Nyíregyházán 8 darab, minősített gyógyvizet adó termálkutat tartanak nyilván. (Ez egymagában több, mint amennyi minősített gyógyvíz Baranya megyében feltör). Ráadásul két fürdőjük is gyógyfürdő minősítéssel rendelkezik: a Júlia Fürdő és az Aquarius.

Az sem véletlen, hogy sok szlovák, lengyel és román vendég évről évre visszatér Nyíregyházára, már persze amikor a járványhelyzet engedi. Szerencsére az elmúlt két év visszaesését követően újra növekedésnek indult a létszámuk.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, azaz a megyeszékhely üdülőterületén szó szerint egymást érik a fürdők. A legjelentősebb létesítmény az Aquarius Élményfürdő, ami a fürdő mellett egy modern gyógyászati részleget is magában foglal. A nyári időszakban megnyitják az Aquariushoz kapcsolódó Parkfürdőt is és ez a két fürdő ilyenkor egy jeggyel látogatható.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő Parkfürdő

Medencékből bőséges a választék. Az Aquarius termálvilágra, élményvilágra és gyermekvilágra tagolódik. A termálvilágban fedett és szabadtéri gyógyvizes medencék, pezsgőfürdő, hideg és meleg vizes Kneipp medence található. Az élményvilágban hullámmedence, óriáscsúszdák vannak, a gyermekeknek fenntartott részben pedig különféle vízmélységű kismedencék, csúszda, spriccelők, kincses sziget biztosítja a kikapcsolódást. A szezonálisan üzemelő Parkfürdő ezt gyógyvizes medencékkel, családi élménymedencével, csúszdás élménymedencékkel, úszómedencével, gyermekmedencével, jacuzzival, vadvízi sodrófolyosóval egészíti ki.

Nyíregyháza Aquarius éjszakai fürdőzés

A sóstógyógyfürdői kínálat ezzel nem ér véget, hiszen ott a Tófürdő is. Itt nemcsak tóparti strandolásra nyílik lehetőség, hanem termálmedence és gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll. Ugyancsak fürdőzési lehetőséget biztosít – ráadásul egész évben – a Hotel Fürdőház. Ez egy háromcsillagos kis szálloda, de a fürdőrészlegüket külső vendégek is látogathatják. Itt gyógyvizes medence, jacuzzi, gyógyvizes merülőmedence és szauna csobbanómedence jelenti a választékot.

Nyíregyháza Sóstó Tófürdő kánikula

A Júlia Fürdőbe sok Nyíregyházára érkező turista nem jut el, pedig megéri felkeresni, amolyan „titkos tipp”. Ez nem Sóstógyógyfürdőn, hanem a belvárosi részen található. Nagyon hangulatos, családias, klasszikus kis gyógyfürdő. Itt a beltéri és szabadtéri gyógyvizes medencék mellett úszómedence, váltófürdő medencék, szauna csobbanómedence, gyermekmedence is működik.

Nyíregyháza Júlia Fürdő nyakzuhany

Ami a fürdőbelépők árait illeti. A teljes árú belépő az Aquariusba 5900 forintba kerül, de ahogy említettük, ezért nyáron a Parkfürdő szolgáltatásai is használhatók. A Fürdőház, a Júlia Fürdő és a Tófürdő hasonló árakat kínál, konkrétan a felnőtt napijegy a Tófürdőbe 3600 forint, a Hotel Fürdőházba 3900 forint, a Júlia Fürdőbe 3500 forint.

Ezekből az árakból lehet azért még faragni, hiszen a helyieknek, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak, családoknak is kínálnak – egész jelentős – kedvezményeket, amit megtalálnak a nyíregyházi fürdőket működtető társaság honlapján.

Melyik volt az ország legelső csúszdaparkja? Ide kattintva megtudhatja.