• Mától határozatlan ideig nem üzemel a Somogy megyei Csokonyavisontán található gyógy- és strandfürdő.

  • Ettől függetlenül a korábban beharangozott fejlesztések megvalósítását ígérik.

  • Frissítés: mégis tovább üzemel a fürdő!

Egy nem túl jó hír fogadja a csokonyavisontai fürdő Facebook oldalán azokat, akik esetleg a következő napokban tervezték felkeresni a gyógyfürdőt. „Tisztelt Vendégeink! A fürdő működését olyan külső tényezők – legfőképp az ellenünk irányuló támadásokból eredő jogi intézkedések – nehezítik, amelyek, ellehetetlenítenek bennünket a további jogszerű zavartalan működtetéstől… Így a kialakult helyzetre való tekintettel a fürdő 2022. április 13. napjától határozatlan ideig bezárja kapuit!”

Mindehhez azt is hozzáteszik, hogy a megkezdett fejlesztéseket a bezárás nem érinti: „Viszont addig sem fogunk unatkozni, mivel ígéretünkhöz híven elkezdjük a felújításokat, hogy egy szebb, jobb fürdővel várjuk vissza Önöket!”  Szerda délután a község önkormányzata a következőt közölte: „A mai napon Csokonyavisonta Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, az érintett felekkel történt egész napos egyeztetés után, arra a döntésre jutott, hogy a Fürdő zavartalan működtetését biztosítja, így az nyitva tart a Húsvéti Ünnepek alatt. A korábban bejelentett fejlesztések, és bővítések előkészítése tervezett ütemben halad.”

A Somogy megye déli részén található fürdőt sokan kedvelik. A jódos, kénes, fluoros gyógyvize főleg a mozgásszervi problémák, egyes nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegségek esetén lehet hatásos.

A gyógyfürdő 2021 végéig a település önkormányzatának tulajdonában volt. Azonban miután nem rendelkeztek elegendő forrással a fürdő működtetéséhez szükséges beruházások finanszírozására, ezért – részben – magánkézbe adták a létesítményt. Azért csak részben, mert 20 százaléknyi tulajdonrészt továbbra is megtartottak a csokonyavisontai fürdőben.

A legfontosabb munkák közé tartozott a hideg vizes kút, valamint az elhasználódott vezetékrendszer felújítása. Illetve kiderült, hogy a fedett medencetér tetőszerkezete is azonnali javításra szorul, emiatt az elmúlt hónapokban a fedett rész már zárva tartott.

Ugyanakkor éppen a múlt hónapban érkezett egy jó hír is a fürdőről. A Magyar Vízilabda Szövetséggel együttműködve, 840 millió forintból egy sport- és rekreációs központ építését tervezik a termálfürdő területén. Ennek az alapkövét március közepén tették le.

Csokonyavisonta Gyógyfürdő