• Már nyárra elkészül az új hárompályás csúszdapark a hódmezővásárhelyi fürdőben.

  • Bővül a tavaly újra megnyitott kemping szolgáltatásainak a köre.

Két évig tartó előkészítő munkát követően a tegnapi nap folyamán aláírták a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő területén megvalósítandó csúszdafejlesztés szerződéseit. A szabadtéri csúszdapark nettó 176 millió forintba kerül.

A vasbeton alapokat egy vásárhelyi cég építi 30,8 millió forintért, a víztechnológiai munkákat egy kecskeméti vállalkozás nyerte el 65,1 millió forintért. Magának a csúszdának az építésére pedig egy lengyel cég nyújtotta be a legkedvezőbb, 80 millió forintos ajánlatot.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a szerződések aláírását követően elmondta, hogy át is adták a kivitelezőknek a munkaterületet. A szerződések alapján négy hónap áll rendelkezésre a csúszdapark felépítésére, de szeretnék elérni, hogy – amennyiben lehetséges – ennél előbb, már július elején birtokba vehessék a vendégek az újdonságot.

A csúszdapark egy 55 méteres anaconda csúszdából, 17 méteres családi csúszdából és egy 9 méteres magasságból induló kamikaze csúszdából fog állni.

A polgármester szerint a fejlesztéssel az a céljuk, hogy több vendég keresse fel a fürdőt és így a városnak kevesebbe kerüljön a létesítmény fenntartása. Négy évvel ezelőtt még 500 millió forintot kellet a strand és az uszoda fenntartására fordítaniuk, ezt szeretnék 300 millió forintra leszorítani. Ezen a téren fontos lépés volt, hogy a hideg vizes medencéket már nem ivóvízzel, hanem a saját fúrt kútjaikból származó tisztított vízzel töltik.

A strandhoz kapcsolódóan tavaly augusztusban újra megnyitották a 2015-ben bezárt kempinget. Idén ezt tovább bővítik és többek között apartmanházakat is telepítenek a kempingbe.