• Egyik a megye északi részén, a másik Zalaegerszegtől délre található és mindkettő nagyon jó választás lehet.

  • Két termálfürdős tipp Zalából.

Zala megye termálfürdős kínálatára nem lehet panasz. Több országos hírű fürdőhely is található a megyében, elég csak Hévízre, Zalakarosra, Kehidakustányra, vagy az utóbbi években sokat fejlődő Lentire gondolni.

Ugyanakkor ez kihívás is a megye többi termálfürdőjének, hiszen nehéz kitűnni egy ilyen erős versenyben. Pedig akadnak még jó kis termálfürdők Zalában. Most két olyan fürdőt ajánlunk, ahol ugyan nincs gyógyvíz minősítése a feltörő termálvíznek, illetve maguk a fürdők nem számítanak gyógyfürdőnek, mégis egyértelműen jó választást jelentenek.

Zala megye északi részén található Zalaszentgrót. A város termálfürdőjét 2001-ben nyitották meg, négy évvel később pedig fedett részleggel bővítették. Kimondottan szép fekvésű, nyugodt környezetben lévő termálfürdőről van szó.

A Szent Gróth Termálfürdőben négy beltéri és négy szabadtéri medence jelenti a választékot. A fedett fürdőben ülőmedence, gyermekpancsoló, úszómedence, tanmedence található. A kinti részen ülőpados medence, élménymedence, egy hűvösebb vizű strandmedence és pancsolómedence áll a látogatók rendelkezésére. Tavaly év végén beüzemeltek egy különleges erdélyi dézsafürdőt, amiben parajdi sót oldanak fel.

A termálfürdő alkalmas az egész éves működésre, ennek ellenére az elmúlt évtizedekben jellemzően május elejétől szeptember végéig tartottak nyitva. Tavaly viszont a téli hónapokra sem zártak be.

Jelenleg egy felnőtt belépő 2900 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanez 2100 forint. 5-14 évesek, valamint felnőtt mozgáskorlátozottak számára pedig 1650 forint a belépőjegy ára. Helyi lakosoknak kedvezményes jegyeket is biztosítanak. Ezek manapság egész jó árnak számítanak. A fürdő területén egyébként kempingezni is lehet.

Zalaszentgrót fürdő szabadtéri medence

Zalaszentgrótról nagyjából 60 kilométert kell autózni Pusztaszentlászlóig. A község a megye közepén, Zalaegerszegtől 26 kilométerre található. Az itteni – Aqua Barbara nevet viselő – termálfürdő még a zalaszentgróti társánál is újabb. 2009-ben adták át, 2012-ben pedig fedett részleggel bővítették. A 2016-os szezonra azonban nem nyitották ki, eladósorba került. Néhány éves zárvatartást követően 2020 nyarán már egy új tulajdonos nyitotta újra az Aqua Barbara Termálfürdőt.

Annak ellenére, hogy a fedett részleg révén adott lett volna már korábban is a téli üzemeltetés, az előző tulajdonos csak szezonálisan működtette a termálfürdőt. A fürdő új tulajdonosa viszont már egész éves üzemeltetésben gondolkodik.

A nagyon barátságos hangulatú fürdőben a szabadtéri és a fedett medencéken felül gőzfürdő, infraszauna és finn szauna is működik. Kempingezni és lehet, valamint apartman és faház is található a fürdő területén.

Aqua Barbara Termálfürdő

Az Aqua Barbara Termálfürdő esetében egy felnőtt belépő 3500 forintba, az ifjúsági és a nyugdíjas jegy 2700 forintba, 4-14 éveseknek pedig 2200 forintba kerül. Bátran ajánlható azoknak, akik nem egy nagy fürdőkomplexumban, hanem egy kisebb, de korrekt szolgáltatást nyújtó helyen pihennék ki magukat.

Ide kattintva pedig megnézheti, hogy melyik Magyarország legújabb gyógyhelye!