• Néhol csak egyes medencéket, vagy a fedett részleget érinti a karbantartási szünet, de van, ahol a teljes fürdőt bezárják néhány napra.

  • Érdemes ezekről tudni, nehogy rosszkor menjünk az adott termálfürdőbe.

Az Egri Termálfürdőben egy rövidebb és csak a fedett részleget érintő üzemszünet van. A Fürdőház ugyanis ma és holnap, azaz augusztus 22-én és 23-án nem üzemel.

A szegedi Anna Fürdőben már tart a karbantartási szünet. Ez a fürdőt és a gyógyászati részleget egyaránt érinti. A fürdő augusztus 21-től 28-ig, a gyógyászat pedig augusztus 20-tól 28-ig van zárva. Mindkét részleg jövő hétfőtől, azaz augusztus 29-től látogatható újra.

A közeleg az éves karbantartási leállás ideje a Kecskeméti Fürdőben. Erre augusztus 29. és szeptember 12. között kerül sor (szeptember 12-én már újranyitnak). Ez azt jelenti, hogy két hétig lesz zárva a fürdő. A szaunázás kedvelőinek fontos tudni, hogy a szaunavilág karbantartása már ma elkezdődött és szintén szeptember 12-ig tart.

Érdemes lesz figyelni a fürdő tájékoztatását, mert amennyiben a tervezettnél hamarabb végeznek az ilyenkor szükséges munkálatokkal, akkor előbb is megnyithat a Kecskeméti Fürdő. Szintén lényeges információ, hogy a szomszédos Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark ebben az időszakban is várja a vendégeket. A fürdőbérleteket a strandon is elfogadják. A karbantartási leállás idején az Aqua Étterem zavartalanul üzemel.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben nem szoktak teljes karbantartási leállást tartani, náluk ezeket a feladatokat az egyes medencék ütemezett lezárásával, év közben oldják meg. Így augusztus 22. és 24. között az úszómedence nem használható karbantartási munkák miatt. Sárváron az év hátralevő részében a gyermekmedence és bébipancsoló (szeptember 12-14.), a külső és belső élménymedence (szeptember 19-25.), a külső és belső gyógymedence (október 3-9.), az óriáscsúszdák (október 10-12.) és végül a hullámmedence (november 7-9.) kerül sorra.

Az egerszalóki Saliris Resort fürdőrészlegének őszi karbantartási leállása közel két hónap múlva lesz, de jó erről időben tudni. Náluk ez a következő napokat fogja érinteni: október 16., 17., 18., 19., 20. (vasárnaptól csütörtökig). Október 21-én 10 órakor nyitnak majd újra. Az újranyitás napján elképzelhető, hogy a medencék hőfoka még nem érti el a maximális értéket.

A karbantartási szünet a Saliris Resort szállodai részlegére is vonatkozik, ráadásul ott hosszabb leállás lesz, ugyanis már október 9-én, azaz egy héttel korábban bezárnak. A nyitásra a szálloda esetében is majd október 21-én kerül sor.

Az egyik balatoni uszodában sajnos hosszabb – bizonytalan ideig tartó – és nem karbantartási jellegű leállás vette kezdetét. Erről itt olvashat!