• Több olyan gyógyfürdőt is találni a Dunántúlon, ahol még most is megfizethetők a jegyárak.

  • Somogy megyében különösen széles a választék a kedvező árakat kínáló gyógyfürdőkből.

Valószínűleg most egy olyan időszak következik, amikor mindenki jobban megnézni, hogy mire mennyi pénzt ad ki. Jó eséllyel így lesz ez a gyógyfürdők esetében is. Az emberek alaposabban megvizsgálják, hogy milyen ár-érték arányú szolgáltatást kapnak egy gyógyfürdőben, vagy éppen a legolcsóbb lehetőségeket fogják keresni.

Ennek apropóján adunk néhány fürdőtippet azoknak, akik a Dunántúlon keresnek olyan gyógyfürdőket, ahol még most is megfizethetők a jegyárak. Kifejezetten gyógyfürdőket gyűjtöttünk össze, tehát olyan létesítményeket, amelyek rendelkeznek ezzel a minősítéssel.

Barcsi Gyógyfürdő. Sokat fogjuk ebben az összeállításban emlegetni Somogy megyét, ugyanis valamiért ott több gyógyfürdő is beletartozik ebbe a „jóárú” kategóriába. A megye déli részén található Barcs gyógyfürdőjében fedett és szabadtéri medencék egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak. A felnőtt napi belépő 2300 forintba kerül, ami a szolgáltatásaik fényében baráti ár. Nyugdíjasoknak és diákoknak ugyanez 1800 forint. Még akkor is kedvező árakat kínál a barcsi fürdő, ha a drágábbik – a wellness részleg szolgáltatásait is tartalmazó – jegyet választjuk. Ebben az esetben egy felnőtt belépő 2800 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 2100 forintba kerül.

Barcsi gyógyfürdő

Dombóvár – Gunarasfürdő. A Tolna megyei Dombóvár üdülőterületén működő fürdő is jó választás lehet. Pláne addig, amíg még nyitva van a tágas szabadtéri fürdőterület. A strandi felnőtt belépő 2700 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 2300 forint, gyerekeknek pedig 1700 forint. Gunarasfürdőn a gyógyfürdő részbe váltható jegyek ennél kicsit drágábbak, de nem vészesen. A felnőtt napijegy kerek 3000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 2600 forint, gyerekeknek pedig 2000 forint.

Igali Gyógyfürdő. Somogy megyében, a Balatontól 40 kilométerre délre találjuk Igalt. A megnyitásának 60. évfordulóját most augusztusban ünneplő gyógyfürdőben bőséges medenceválaszték áll a rendelkezésünkre. A felnőtt napijegy ára jelenleg 3200 forint, 60 év felettieknek ugyanez 2700 forint, 4 és 20 év közöttieknek 2300 forint.

Igal termálfürdő

Kaposvár – Virágfürdő. A somogyi megyeszékhely fürdője elképesztően kedvező jegyárakkal dolgozik. Mostanában nem is emeltek árat, ami ritkaság. Nagyon jó megoldás, hogy a gyógyfürdő külön egységet alkot, így aki kifejezetten a gyógymedencéket keresni, egész olcsón válthat belépőt. Konkrétan 1400 forintos felnőtt napijegyről és 1100 forintos nyugdíjas és ifjúsági jegyről van szó.

A Virágfürdő esetében még a „drágább” jegyek árai is egész szolidak. A szezonális strandfürdőbe egy felnőtt jegy 2500 forintba kerül, ennek a nyugdíjas és ifjúsági verziója 1900 forint. A gyógyfürdő, fedett élményfürdő, uszoda használatát is magában foglaló belépő 2600, illetve 2000 forint. Amennyiben az előbbieket még a strandfürdő használatával is megfejelnénk, akkor is csak 3300 és 2300 forint a jegyár.

Valószínűleg a Virágfürdő országos szinten is ott van a legjobb ár-érték arányú fürdők között.

Kaposvári termálfürdő

Komárom – Brigetio Gyógyfürdő. Komárom-Esztergom megye kedvelt gyógyfürdője is jó választás, pláne most, hogy még nyitva a strandi rész. Csak a strandfürdőbe szóló belépőt is válthatunk nyáron, ennek az ára felnőtteknek 2500 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 1800 forint. A „normál”, fedett fürdőbe is érvényes belépő sem drága, teljes áron 2900 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 2400 forint a napijegy. Ezekből az árakból a helyi lakosoknak még kedvezményt is nyújtanak.

Nagyatádi Gyógyfürdő. A Somogy megyei város klasszikus gyógyfürdőjében nyáron emeltek árat, de még így is olcsónak számít. A teljes árú belépő 1700 forint, diákok és nyugdíjasok számára pedig 1200 forint a jegy. Van egyébként Nagyatádon egy másik fürdő is, egy szezonálisan (idén szeptember 4-ig) üzemelő termálstrand, ott ugyanezek a jegyárak érvényesek.

Szigetvári Gyógyfürdő. A Baranya megye déli részén található gyógyfürdő is megfizethető árakkal dolgozik. Náluk a felnőtt belépő 2600 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 2100 forint, gyerekeknek pedig 1600 forint. Válthatunk olyan jegyet, ami tartalmazza a wellness részleg használatát is, ennek az ára felnőttek esetében 3400 forint, diákok és nyugdíjasok számára 2500 forint, gyerekeknek 2100 forint.

Szigetvári gyógyvíz

Milyen jelei vannak annak, ha túl sok időt töltöttünk a gyógyvizes medencében? Itt összefoglaltuk az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.