• A leendő új tulajdonos első körben 300 millió forint értékű fejlesztés megvalósítására vállalt kötelezettséget.

  • A jövő év tavaszán újranyithatják a gyógyfürdőt.

Csokonyavisonta Község Önkormányzatának közlése szerint a „Thermál-Fürdő” Kft. tulajdonrészének értékesítésére kiírt pályázatot a képviselő testület eredményesnek nyilvánította. Ez pedig azt jelenti, hogy új tulajdonoshoz kerülhet a nyár utolsó napján bezárt Csokonyavisontai Gyógyfürdő.

A nyílt beszerzési eljárásra három pályázó jelezte részvételi szándékát, de végül egy jelentkező, a barcsi székhelyű Bau-Lizéna Kft. fizette be a 3 millió forintos pályázati díjat az önkormányzat számlájára és adott be érvényes pályázatot.

Csokonyavisonta Község Önkormányzatának Képviselő testülete, és az ajánlattevő, első körben írásbeli hiánypótlásra felhívás során tisztázta a pályázat során a felek részéről felmerülő kérdéseket. Második körben tárgyalásos eljárás során véglegesítették a vételi ajánlatot. A vételár 140 millió forint.

A vételár megfizetése tartalmazza a „Thermál-Fürdő” Kft. tartozásainak átvállalását, és megtérítését, valamint a 2022. április 9-én semmissé nyilvánított adásvételi megállapodás során – előlegfizetésből, működési finanszírozásból – keletkezett vevői követelések teljes átvállalását. Az első ütemben beforgatott összeg az évek során a forráshiányok miatt elmaradt karbantartások és felújítások pótlására szolgál és a fürdő részleges megnyitására elegendő.

A tervek szerint 2023 májusában lehet újranyitni a fürdőt. A tranzakciók teljesüléséig – a felek üzleti érdekeire való hivatkozással – több információt nem kíván megosztani az önkormányzat.

Az adás-vétel jogerőre emelkedését követően minden az adás-vétellel kapcsolatos megállapodást és fejlesztési tervet nyilvánosságra hoznak a nyertes pályázóval közösen. A pályázó vállalta, hogy a megállapodás aláírásának időpontjától és jogerőre emelkedésétől függően, de legkésőbb 2022. november 1-ig megkezdi a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésének első ütemét 300 millió forint értékben.

„Csokonyavisonta Község Önkormányzatának Képviselő Testülete az elmúlt években erőn felül és a legjobb tudása szerint küzdött azért, hogy biztosítsa a „Thermál-Fürdő” Kft. működőképességét, a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetését, ezzel őrizve meg az esélyét annak, hogy a település kitörjön a gazdasági elmaradottságból és fejlődő pályára álljon. Minden ezzel ellentétes állítást ezúton utasítunk vissza! Úgy gondoljuk, hogy ezzel a lépéssel megtörténik a pozitív fordulat Csokonyavisonta életében. Köszönjük a türelmét azoknak, akik végig kitartottak mellettünk” – olvasható a település közleményében.