• Már régóta nehéz helyzetben volt a somogyi gyógyfürdő.

  • A tulajdonos önkormányzat mostanáig tudta finanszírozni a fürdőt.

Idén áprilisban egyszer már bejelentették a Somogy megyei Csokonyavisontán található gyógyfürdő bezárást, akkor viszont az önkormányzat segítsége révén tovább tudták üzemeltetni a fürdőt.

A Barcsi Hírek cikke szerint viszont szeptember elseje óta ismét szünetel a gyógyfürdő működése. Harasztia Attila polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a jelenlegi pénzügyi helyzetben nem tudja finanszírozni a fürdő további működtetését, a fürdőgyógyászati kezeléseket sem tudják a továbbiakban biztosítani.

Sajnos ez benne volt a pakliban, a gyógyfürdő nehézségei még az energiaválságot megelőzően kezdődtek. A fürdőben elmaradtak a fejlesztések, ezzel párhuzamosan a vonzáskörzetükben található fürdők megerősödtek, mindezt a járványhelyzet, majd az azt követő gazdasági nehézségek csak tetézték.

Egy hónappal ezelőtt pályázatot írtak ki a fürdőt üzemeltető társaság értékesítésére és már akkor is jelezték, hogy a település csak a nyári időszak végéig tudja biztosítani a létesítmény üzemeltetését. A fürdőt működtető társaság teljes üzletrészére egymillió eurós irányárat adtak meg.

Ezzel kapcsolatban korábban már kerestük a polgármestert, aki a folyamatban lévő pályázatra hivatkozva a türelmünket kérte. A Barcsi Híreknek most annyit mondott, hogy jelenleg elbírálás előtti szakaszban van a fürdő üzemeltetési pályázata.

Csokonyavisonta Gyógyfürdő

A Somogy megye déli részén található gyógyfürdő egyébként egy nagyon különleges, jódos, kénes, fluoros gyógyvízzel rendelkezik. Ez főként mozgásszervi problémák, egyes nőgyógyászati panaszok, valamint bőrgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.