• Az utószezonban csökkentették a jegyárakat, így igazán érdemes kihasználni ezt az időszakot egy strandolásra.

  • Az Aquaticum Strandfürdő még szeptember 18-ig szeptember 15-ig várja a vendégeket.

  • A fedett élményfürdőben viszont karbantartási szünet kezdődött.

Mostanában egyes fürdők megkurtították a strandszezonjukat, a megszokottnál korábban zárták a szabadtéri medencéiket. A debreceni Aquaticum Strandfürdő esetében azonban nem ez a helyzet, a korábbi terveknek megfelelően egészen szeptember 18-ig szeptember 15-ig látogatható a szabadtéri fürdő.

Amennyiben az elődjét is ideszámoljuk, akkor egy 90 éves fürdőről van szó, hiszen a nagyerdei strand 1932-ben nyitotta meg a kapuit. A 2000-es évekre azonban a szezonális strandfürdő már erősen megérett a felújításra, a régi létesítmény utoljára a 2017-es szezonban volt nyitva.

A megújult Aquaticum Strandfürdőt végül a pandémia első évében, 2020 júniusában nyitották meg. Tulajdonképpen nem felújítás történt, hanem egy teljesen új, látványos építészeti megoldásokat felvonultató fürdőt építettek a régi létesítmény helyén. Nem véletlen, hogy még szakmai elismerésben is részesült a strand.

Az Aquaticum Strandfürdő 8,5 hektáros területen fekszik, a 15 medencéjük együttes vízfelülete eléri az 5700 négyzetmétert. Igazi különlegességüknek számít a 12 méter magas napozóterasz. A medencekínálat minden vizes kikapcsolódási igényt kielégít, hiszen gyerekvilág, korosztályos medencék, hullám-, kaland- és sportmedence, sodrófolyó is várja a fürdőzőket.

Az idei volt tehát az új strandfürdő harmadik szezonja, május 20-án nyitottak. Akkortájt az előszezoni árak voltak érvényben, szeptember elseje óta pedig már az utószezoni jegyárak érvényesek. Ez azt jelenti, hogy a főszezonhoz képest most bőven spórolhatunk a belépőn.

Néhány példát említve: a felnőtt belépő most 4600 forint helyett 4000 forintba kerül. A gyermek, diák, nyugdíjas belépő ára 3900 forintról 3300 forintra csökkent. A 2 felnőtt, 2 gyermek esetén vásárolható családi jegy a főszezonban 14.500 forintba, most 12.500 forintba kerül.

A helyi lakosok Debrecen Kártyával a strandon is kedvezményt vehetnek igénybe. Nekik egy utószezoni felnőtt belépő 3400 forintba, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak egy napijegy 2800 forintba. A 2 felnőtt, 2 gyermek esetén váltható családi belépő pedig 11.700 forintba kerül.

Aquaticum Nagyerdő Strandfürdő

Karbantartás a fedett élményfürdőben

Szintén az Aquaticum fürdőkomplexumhoz kapcsolódó hír, hogy a mediterrán élményfürdőben jelenleg karbantartási munkák zajlanak. Ez azt jelenti, hogy az élményfürdő szeptember 5. és 9., valamint szeptember 12. és 16. között zárva tart. Viszont mindkét héten már péntek délben újranyitnak és a hétvégén is látogatható a fürdő. A karbantartás ideje alatt a strandon felül az Aquaticum termálfürdő, valamint a szaunavilág is a vendégek rendelkezésére áll.

További fürdős híreket olvashat ide kattintva!