• Mostantól péntektől vasárnapig kedvezőbb jegyárakkal várják a Berekfürdőre érkező vendégeket.

  • Ilyentájt már kevesebb medence üzemel, de még így is egész jó a fürdő kínálata.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Berekfürdő olyan, mintha egy kis oázis lenne az Alföldön. Lassan 100 éve lesz annak, hogy 1929-ben megnyitották a mai fürdő elődjét. Azóta pedig évről évre rengeteg ember jár a településre gyógyulni, vagy éppen csak pihenni.

A berekfürdői őszi üdülést, vagy akár csak egynapos kirándulást tervezők számára jó hír, hogy szeptember 5-től a fürdő átállt az utószezoni jegyárakra. A nyári főszezonban ugyanis pénteken, szombaton, vasárnap, valamint az ünnepnapokon drágábbak voltak a belépők. Mostantól viszont a hét minden napján a „normál” jegyár van érvényben.

Egészen konkrétan ez egy felnőtt belépőnél 2800 forintos, diák és nyugdíjas belépőnél 2300 forintos jegyárat jelent. Ráadásul ezek – felár nélkül – napi többszöri belépésre jogosítanak, tehát a vendégek akár délben hazai is mehetnek ebédelni, vagy pihenni és délután folytathatják a fürdőzést.

Azt persze tudni kell, hogy az utószezonban már egyes medencék nem üzemelnek. A kinti részen már nem használható az ifjúsági élménymedence. A gyermekmedence és a nagy úszómedence viszont ezen a héten még működik, de jövő héten már lezárják. Ugyanakkor az ikermedence még szeptember végéig várja a fürdőzőket, annyi megkötéssel, hogy az élményelemei 10 és 18 óra között működnek.

Abban nincs változás, hogy a szabadtéri medencék közül a három gyógymedence még a téli időszakban is használható. Ezen felül pedig a fedett fürdő medencéi szintén egész évben üzemelnek, itt két gyógyvizes medence, élménymedence és gyermekmedence található.

Berekfürdői termálfürdő

Berekfürdőn jódos-brómos gyógyvíz tör fel a föld alól. A sokak által nagyon kedvelt gyógyvíz hatásáról korábban itt írtunk.