• Az eredeti tervek szerint szeptemberben is üzemelt volna a Mezőberényben lévő termálfürdő, azonban a település korábbi zárásról döntött.

  • Ötmillió forintot spórolnak a leállással.

A Békés megyei Mezőberényben található Kálmán Fürdő szezonálisan működik. Ez azt jelenti, hogy jellemzően szeptember végéig szokott üzemelni a termálfürdő.

A mezőberényi képviselő-testület múlt heti döntése alapján azonban 2022-ben augusztus 31-én volt utoljára nyitva a fürdő, azaz idén korábban zárult a szezon. Az ezzel kapcsolatos előterjesztés szerint gazdasági okok indokolják a döntést. Úgy kalkuláltak, hogy a szeptemberi nyitvatartás költsége ötmillió forintot tett volna ki, amit inkább megspórolnának.

A Beol.hu ezen felül még annyit írt, hogy ugyanezen az ülésen döntöttek arról is, hogy elkészíttetik a Kálmán Fürdő fejlesztési koncepcióját, illetve tervezési programját. Ez a szakmai anyag elsősorban azt járja majd körül, hogy miként lehetne a strandot a legrentábilisabban, leggazdaságosabban üzemeltetni, a meglévő adottságokat még jobban kihasználni. Továbbá válaszokat keresnek a nemzetközi energiaválsággal kapcsolatos kihívásokra is.

A négymedencés mezőberényi fürdő termálvize gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. Főleg térd- és csípőízületi problémák esetén lehet hatékony. A létesítmény Kálmán Istvánról kapta a nevét, az 1930-as években ő alapította a mai fürdő elődjét. Egyébként három évvel ezelőtt ilyentájt még azt tervezgették, hogy kitolják október végéig a szezont.

Kálmán Fürdő Mezőberény

Jászapátiban is hasonló döntést hoztak a közelmúltban. Ott normál esetben egész évben működik a fürdő, viszont idén csak szeptember végéig fogják üzemeltetni.

Az elmúlt heti termálfürdős hírösszefoglalónkat itt olvashatja!