• A korábbi gyógyvízminősítés lejárt, ezt sikerült most meghosszabbítania a Mezőberényben található termálfürdőnek.

  • A jövőben szeretnék bővíteni a létesítményt.

A mezőberényi Kálmán Fürdő vize már korábban megkapta a gyógyvíz minősítést, ami azonban lejárt. Annak ellenére, hogy már két évvel ezelőtt kérték ennek a meghosszabbítását, csak a közelmúltban kapták meg – olvasható a megyei napilap hírében.

Siklósi István, a település polgármestere elmondta, hogy ezt már csak azért is nagyon várták, mert szeretnének gyógyhely címet is szerezni. Szintén a terveik között szerepel, hogy gyógyászati részleggel és fedett élménymedencével bővítsék a fürdőt, ami ezek révén egész évben nyitva tarthatna.

A mezőberényi gyógyvíz térd- és csípőízületi problémák esetén hatékony, csökkenti a fájdalmakat, növeli a mozgáskiterjedést. A Kálmán Fürdőben jelenleg négy medence található, ezek közül az egyikben, az ülőmedencében található meg az említett gyógyvíz. Ezen felül egy 33 méteres úszómedence, gyermekmedence és pancsolómedence is a vendégek rendelkezésére áll. A fürdő május elsejétől szeptember végéig tart nyitva, de a friss terveik között szerepel, hogy az őszi szezont megtoldanák egy hónappal.

Kálmán Fürdő MezőberényA mezőberényi létesítmény a 2005-ös felújítása óta viseli a Kálmán Fürdő nevet. Ezzel Kálmán István előtt tisztelegtek, aki az 1930-as években alapította meg a fürdőt, majd később azt átadta a településnek.

A Kálmán Fürdő jegyárai kifejezetten kedvezőek. Egy felnőtt napijegy 990 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig csak 700 forint a belépő. A 2 felnőtt és 3 gyermek számára érvényes családi jegy ára is csak 2000 forint.