• Kicsit rövidítettek augusztusban a nyitvatartáson, de így is 19:30-ig üzemel a pacséri termálfürdő a hét minden napján.

  • A kedvező árú belépő ellenében a termáltó és a fedett részleg is használható.

A Vajdaság északi részén található pacséri termálfürdő Magyarországról is könnyen megközelíthető. A bácsalmási határátkelőtől kevesebb mint 20 kilométert kell utazni a fürdőig.

A Pannon RTV néhány napja egy videót készített a fürdőről (lejjebb görgetve megtekinthetik), amiből kiderült, hogy sokan már visszatérő vendégnek számítanak Pacséron. Egy megkérdezett zentai házaspár például havonta ellátogat a lila színű termáltaváról ismertté vált fürdőbe.

Magyarországról is sokan felkeresik a fürdőt. Megszólal egy hölgy, aki a 80 kilométerre lévő Tázlárról érkezett (a videón tévesen Tázla szerepel) és a víz reumás fájdalmakra kedvező gyógyhatása, valamint a – gyerekek számára ideális – szabadtéri strandolás lehetősége miatt kedvelik a pacséri fürdőt.

A termáltavat, valamint egy 200 négyzetméter vízfelületű, kétmedencés fedett fürdőt magában foglaló létesítmény a nyári hónapokban 10 órakor nyit. Viszont augusztusban egy kicsit előbbre hozták a zárórát, így jelenleg 19:30-ig tartanak nyitva.

A videóban elhangzottak alapján a jegyáraik változatlanok, azaz egy felnőtt napi belépő 300 szerb dinár, a gyermekjegy (4-14 éves korig) pedig 200 dinár. Ez átszámítva a jelenlegi árfolyamon 800, illetve 530 forintos jegyárakat jelent. A vendégeknek nem kell külön fizetni a nyugágyak és a napernyők használatáért sem. Továbbá a belépő ellenében a kis fedett részleg és a tófürdő egyaránt használható.

Pacséri termálfürdő lilaAzt fontos hangsúlyozni, hogy aki Magyarországról indulna útnak a pacséri termálfürdőbe, az mindenképpen váltson előtte szerb dinárt. A forintra átszámított árakat ugyanis csak tájékoztatásul adtuk meg. Volt már kellemetlensége abból a fürdőnek, hogy egyesek abból kiindultak ki, hogy a szabadkai piacon is elfogadják az árusok a forintot. Azonban ez legálisan a termálfürdő esetében nem megoldható, a helyi szabályozás miatt csak szerb dinárt tudnak elfogadni.

A Pannon RTV videóját itt tekinthetik meg: