• Októberben bezár az egyik jászsági termálfürdő; több nagy fürdőkomplexum viszont deklarálta, hogy eszük ágában sincs bezárni; orvosi kutatás a fürdőkezelések elhízásra gyakorolt hatásáról; Debrecen környéki olcsó termálfürdők; gyógyfürdős tipp a budapesti nyugdíjasoknak.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy le ne maradjon a fontos történésekről.

Nem indult túl jó hírrel a hét, kiderült, hogy az egyik jászsági termálfürdőt októbertől bezárják. Ráadásul határozatlan időre és azt sem közölték, hogy ennek tulajdonképpen mi is az oka. Itt irtunk erről.

Sok fürdő ezzel szemben pont azt deklarálta, hogy továbbra is üzemelnek és egész évben várják a vendégeket, így tett többek között a hajdúszoboszlói és a gyulai fürdő is. Igalon most üzemelik be a napelemeket, hogy takarékoskodni tudjanak az energiával. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. egységeinél pedig keresik ugyan a spórolási lehetőségeket, de fürdőbezárást és elbocsátást nem terveznek.

Beszámoltunk egy érdekes orvosi kutatásról is. Ebben azt vizsgálták, hogy elhízás esetén milyen hatásuk van a fürdőkúráknak. A konkrét esetben a háziorvosuknál jelentkező túlsúlyosak egy részét diétás tanácsokkal látták el, a másik részét pedig a diétázáson felül elküldték 3 hetes fürdőkúrára. 14 hónappal később megnézték, hogy miként alakult a két csoport súlya. Ennek az eredményéről itt olvashat.

Kevés mostanában a fürdőgyógyászati akció, ezért ami van, azt érdemes megbecsülni. Találtunk 4 gyógyfürdőt, ahol egész jó akciókat kínálnak. Van olyan, ahol egy kezelés csak 50 forintba (igen, jól olvasták) kerül. Az erről szóló cikkünket itt olvashatják.

A végére jöjjön két fürdőtipp. Az egyik azoknak szól, akik olcsó termálfürdőket keresnének Debrecen környékén. Nekik három olyan fürdőt is tudunk ajánlani, amelyekről lehet, hogy még nem is hallottak.

A fővárosi nyugdíjasok egyrészt jó helyzetben vannak, mert a budapesti fürdőkínálat rendkívül széles. Másrészt nem mindegyik fürdőben kínálnak nyugdíjas belépőt. Megnéztük, hogy a gyógyvízzel rendelkező pesti fürdők közül jelenleg hol adják a legkedvezőbb áron a nyugdíjas jegyet. Erről itt olvashat.

A korábbi heti termálfürdős hírösszefoglalónkat itt találja.