• A nyugdíjas belépő hétköznapokon 1900 forint az egyik budapesti gyógyfürdőben.

  • Kicsi fürdőről van szó, de korrekt szolgáltatást nyújtanak.

  • Akad egy további lehetőség is, de ahhoz le kell mondani a gyógyvízről.

Azt el kell ismerni, hogy elmúlt tíz évben megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a budapesti termálfürdők színvonala az országos átlag felett van. Ez elsősorban a legtöbb fővárosi fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egységeire igaz.

Ugyanakkor ez azért azzal is együtt jár, hogy a fürdők árszínvonala is meghaladja az országos átlagot. A nyugdíjasok számára pedig rossz hír, hogy nem mindegyik fővárosi fürdő kínál külön nyugdíjas belépőjegyet. Vidéki fürdők esetében azért nagyon ritka, hogy legalább egy jelképest mértékű kedvezményt ne biztosítsanak a szenior korosztály számára.

Amennyiben egy nyugdíjas gyógyvizes fürdőzési lehetőséget keres, akkor a fővárosban a ferencvárosi Dandár Gyógyfürdő jelenti számára a legolcsóbb lehetőséget. A konkrét összegekre rátérve: nyugdíjasoknak hétköznap 1900 forint, hétvégén 2200 forint a jegyár.

Kicsi fürdőről van szó, nem túl széles medencekínálatot – valamit valamiért – 35 és 38 Celsius-fokos gyógyvizes medence és egy hideg vizes merülőmedence közül választhatnak a vendégek. A Dandárhoz tartozik egy kis wellness részleg és egy szabadtéri ikermedence a belső udvaron, ez utóbbiak használata 700 forint felárat jelent. Online jegyvásárlás esetén pedig még 5 százalékot le is lehet faragni ezekből az árakból.

A Dandárban nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos-kloridos, jelentős fluoridion-tartalmú gyógyvíz várja a fürdőzőket. Ez porckorongsérv, idegzsábák, félheveny és idült ízületi gyulladások, degeneratív ízületi betegségek esetén lehet hatásos. Gyógyfürdőről van szó, így fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők a létesítményben.

Dandár termálfürdő

Még egy lehetőség, de gyógyvíz nélkül és csak az óbudai lakosoknak

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. és a III. kerületi önkormányzat idén tavasszal kötött egy megállapodást. Ennek értelmében a kerületi nyugdíjasok keddenként és csütörtökönként 800 forintért látogathatják a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt. Ne felejtsék otthon a nyugdíjas igazolványukat és a lakcímkártyájukat, mert ezeket kérni fogják a pénztárnál. Ugyanakkor ennek a fürdőnek nincs gyógyvize, a medencéket jó minőségű forrásvízzel töltik. Ettől függetlenül a kerületi nyugdíjasoknak megéri kihasználni ezt a kedvezményt.