• Akadnak még olyan gyógyfürdők, ahol egy teljes árú belépőjegy 1400 és 2200 forint közötti áron megvásárolható.

  • Az olcsó belépőt kínáló gyógyfürdők többsége az Alföldön található.

A hazai gyógyfürdők kínálata meglehetősen széles. Akadnak közöttük hatalmas fürdőkomplexumok, minden igényt kielégítő szolgáltatással, cserébe drágább belépőkkel. Viszont találni azért olyan gyógyfürdőket is, amelyek kimondottan olcsó jegyárakat biztosítanak, persze nem véletlenül, hisz olykor a kínálatuk is szűkebb és kevésbé modern vagy éppen jóval kevesebb medence áll a vendégek rendelkezésére.

Összegyűjtöttük azokat a hazai gyógyfürdőket, amelyek jelenleg a legolcsóbb jegyárakat biztosítják. Az „olcsóság” határát 2200 forintban húztuk meg, ami a teljes árú felnőtt belépőkre vonatkozik. Azon belül is a nem helyi lakosok számára biztosított jegyárra – a lentiek közül ugyanis számos gyógyfürdő kedvezményt biztosít a helyi lakosoknak.

Ahogy a felsorolásból, illetve a térképen is látható, egész sok fürdő kínál 2200 forint alatti teljes árú belépőt. Ráadásul a diákoknak, nyugdíjasoknak mindenhol kedvezményt biztosítanak, de még ezen felül is számos helyen elérhetők délutáni, csoportos és egyéb kedvezmények is.

Azt fontos hangsúlyozni, hogy most kifejezetten a gyógyfürdő minősítéssel rendelkező fürdőket vettük sorra. (A gyógyvízzel rendelkező fürdő nem azonos a gyógyfürdővel, erről itt olvashat bővebben).

Kalocsai Gyógyfürdő és Uszoda. Május 24-én nyitottak újra, náluk egy felnőtt belépő mindössze 1400 forintba, a gyermek és nyugdíjas jegy pedig 1000 forintba kerül.

Nádudvari Gyógyfürdő. Péntek óta látogatható újra a fürdő, ahol egy felnőtt belépő 1500 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1200 forintba kerül.

Tiszafüredi Gyógyfürdő. Náluk a felnőtt belépőjegy ára 1550 forint, gyerekek és nyugdíjasok 1250 forintért válthatnak napi belépőjegyet.

Békési Gyógyfürdő. A hétköznapokon nyitva tartó gyógyfürdő a felnőtt jegyet 1740 forintért, a diák és nyugdíjas belépőt 1380 forintért kínálja.

Nosztalgia Strandfürdő – Egerszalók. Nem önálló fürdő, hanem a gyógyfürdő minősítéssel is rendelkező Saliris Resort része, viszont egész kedvező jegyárakat kínálnak. A felnőtt napijegy 1750 forint, diákoknak, nyugdíjasoknak 1350 forint.

Püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő. Nemrég emeltek árat, de még így is nagyon jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak. A felnőtt napijegy 1800 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1450 forintba, gyerekeknek 1000 forintba kerül.

Püspökladányi Sárrét Kincse fürdő beltéri medencéje

Tótkomlósi Rózsa Gyógyfürdő. Idén szerezték meg a gyógyfürdő minősítést. Náluk a felnőtt napijegy ára 2000 forint, diákok és nyugdíjasok pedig 1300 forintért válthatnak belépőt.

Kabai Gyógyfürdő. Nagyon jó kis szabadtéri medencés gyógyfürdő, nem messze Hajdúszoboszlótól. Itt a felnőtt napijegy 2000 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 forintba kerül.

Kaba gyógyfürdő gyógymedence

Karcagi Akácliget Fürdő. Május utolsó napjáig a felnőtt napijegy 2000 forintba kerül, diákok és nyugdíjasok pedig 1600 forintért válthatnak jegyet.

Szentesi Gyógyfürdő. A teljes árú belépő ára 2000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 forint.

Kiskunhalasi Halasthermál. A felnőtt napijegy ára 2000 forint, nyugdíjasoknak, diákoknak 1500 forint.

Csongrádi Gyógyfürdő. Ez szintén nagyon jó ár-érték arányú gyógyfürdő. A felnőtt belépő ára 2200 forint. Diákoknak (25 éves korig) és nyugdíjasoknak 1800 forint.

A kaposvári Virágfürdő gyógyfürdő részlege. Egy nagyobb fürdőkomplexum része a gyógyfürdő, ahová külön is váltható belépő, teljes áron 2200 forintért, az ifjúsági és nyugdíjas jegy ára pedig 1700 forint.

Nagyatádi Gyógyfürdő. Klasszikus, patinás gyógyfürdő, ahol minden egyes medencét nagyatádi gyógyvízzel töltenek. A teljes árú belépő 2200 forintba kerül, a nyugdíjasoknak és diákoknak 1600 forintba. Viszont a fenti fürdők többségéhez hasonlóan a helyi lakosoknak itt is kedvezményt biztosítanak.